Varden

– Laila er limet i korp smødre-gruppa

I 25 år har hun sørget for at «korpsmødre­ne» holder sammen ved å invitere alle hjem til seg flere ganger i året.

-

De kaller seg veterangje­ngen til Gulset skolemusik­korps. Det er 25 år siden de hadde barn som spilte i korpset, men mødrene har holdt sammen og har flere treff i året. Det er mye takket vaere Laila Nervold Midtbø som har invitert hele gruppa som nå består av 18 personer hjem til Gulset til hvert eneste møte.

– Limet i gruppa

Tirsdag denne uken var det duket for den årlige grøtfesten, hvor gløgg, grøt og utlodding av julegaver er fast tradisjon.

Det er Jorunn Halvorsen som har tipset om kringlekan­didaten, og hun har holdt tildelinge­n hemmelig for hele gruppa.

Samtlige er enige at oppmerksom­heten er vel fortjent når kringla blir overrakt, selv om mottakeren nødig vil framheve egen innsats.

– Laila holder oss sammen. Det er hun som er limet i gruppa vår. Hun har så mye omsorg for så mange, er blant godordene hun får fra venninne.

– Nei, jeg blir helt satt ut jeg. Det er vanlig at de som får disse kringlene får litt sjokk, eller, spør hun. Etter å ha summet seg litt, må hun vedkjenne at det var en svaert hyggelig overraskel­se.

Samlet inn 150.000

I løpet av de 25 virksomme årene som veterankor­psmødre har de stelt i stand en rekke aktivitete­r for å samle inn penger til Gulset skolemusik­korps. Spesielt har loppemarke­dene deres vaert en slager, og til sammen har de samlet inn rundt 150.000 kroner i årenes løp.

– Nå er det ikke så lett å baere lenger, så vi holder oss til møtene, sier de.

Alle møtene, som nå teller tre-fire i året, finner sted hjemme hos Laila Nervold Midtbø, men det har hendt at de har hatt turer også.

– Grunnen til at gruppa ble dannet var at vi hadde det så moro i skolemusik­ken. Vi har aldri angret på tiden vi la ned der, sier Laila, som for øvrig også har traktert stortromma i Gulset skolemusik­ks veterankor­ps.

Kjenner du noen?

Det er Vardens lesere som sender inn forslag til kandidater som fortjener en påskjønnel­se. Du sender oss tips på epost til kringle@varden.no, eller en tekstmeldi­ng på telefon.

Da skriver du «va kringle» med din begrunnels­e og nominasjon til 1963.

 ??  ?? OVERRASKET: Jorunn Halvorsen overrasket Laila Nervold Midtbø med Vardens julekringl­e på veterangje­ngens julemøte denne uka.
OVERRASKET: Jorunn Halvorsen overrasket Laila Nervold Midtbø med Vardens julekringl­e på veterangje­ngens julemøte denne uka.
 ??  ?? LIMET: Laila Nervold Midtbø (framme til høyre) blir betegnet som limet i gruppa bestående av veteranmød­re fra Gulset skolemusik­korps. De har holdt sammen, selv om det er 25 år siden de hadde barn i korpset.
LIMET: Laila Nervold Midtbø (framme til høyre) blir betegnet som limet i gruppa bestående av veteranmød­re fra Gulset skolemusik­korps. De har holdt sammen, selv om det er 25 år siden de hadde barn i korpset.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway