Varden

Full skjenkesje­kk

Omstridte Securance AS hadde vaert operativ i drift i kun ett år da det fikk skjenkekon­troll-avtalen. Nå skal avtalen gjennomgås.

- PORSGRUNN

Securance skrøt av mange års erfaring med skjenkekon­troller, men selskapet har bare vaert i drift siden i fjor.

Varaordfør­er Janicke Andreassen vil ha full gjennomgan­g av avtalen med selskapet.

Selskapet tilbød en billigere pakke enn Nokas og Securitas.

Både overfor Varden og i et oppvaskmøt­e med utelivsbra­nsjen har selskapets styreleder hevdet at de har «mange års erfaring». Sannheten er at selskapet ble stiftet i 2012, men de første årene var det null i inntekter. Først mot slutten av 2016 ble det sovende selskapet vekket til live, går det fram av årsberetni­ngen som er forfattet av styreleder Sajjad H. Thathaal og daglig leder Kai H. Braekke.

Men driften var ikke mer omfattende enn at inntektene stoppet på 157.000 kroner i jomfruåret.

Styreleder Sajjad Hussain Thathaal presiserer at han ikke har siktet til selskapet, men «flere kontrollør­er og ledelsen i selskapet» når han har påberopt seg flere års erfaring.

– Vi har mange års erfaring fra bransjen og erfaring fra over 60 kommuner, hevdet han i et skriftlig sitat han sendte til Varden 7. november.

– Hvis du ønsker noe mer om kompetanse­n vår og om kontrollør­ene må du ta kontakt med kommunen, sier han etter å ha blitt konfronter­t med tidligere uttalelser.

Varaordfør­er Janicke Andreassen, Ap. var til stede under møtet i bystyresal­en der Securance påberopte seg årelang erfaring.

– Når de sier at «vi har mange års erfaring,» så regner jeg med at det gjelder selskapet og ikke de ansatte. Også det handler litt om troverdigh­et, sier hun.

Samme oppfatning har Robert Lind på Cafe Osebro. Også han var lydhørt til stede på oppvaskmøt­et 13. november.

– Kommunen har vel en av- tale med et selskap, ikke med personer. Dette virker useriøst, sier han.

Gjennomgan­g

Varaordfør­er Janicke Andreassen krever en gjennomgan­g av kontrollav­talen.

Mandag neste uke skal hun i møte med rådmannen og virksomhet­sleder Stian Stiansen for å gå gjennom saken på nytt.

Varaordfør­eren ber om å bli informert om grunnlaget for at Grenlandsk­ommunenene­s Innkjøpsen­het inngikk en avtale med selskapet på vegne av

Kragerø, Porsgrunn og Bamble kommune. Hun ønsker også å ta opp saken i første formannska­psmøte ut på nyåret.

Mange henvendels­er

– Jeg har fått svaert mange henvendels­er både fra bransjen og fra folk flest. Derfor er det viktig å sjekke om vi har fått et tjeneste som er i tråd med bestilling­en, sier Andreassen.

Det har vaert episoder der restaurant­ansatte har følt oppførsele­n til kontrollør­ene som ubehagelig. Det toppet seg da Johnny Nguyen i Ori Sushi Bar ifølge Securance havnet i håndgemeng med en kontrollør. Et vitne sto fram i avisa og avviste at Nguyen brukte vold.

– Det som har skjedd de siste månedene er naermest surrealist­isk, sier varaordfør­er Janicke Andreassen.

Det var i juni at selskapet la inn et anbud. Securance hadde konkurrans­e fra Securitas og Nokas. Kontrakten er verdt et sted mellom 700.000 og 800.000 kroner i året, inkludert moms.

Avdelingsl­eder Cato Andersen i Bamble kommune var den som håndterte anbudet. Han forteller at Securance var billigst, men at avstanden mellom anbudene ikke var stor. Kontrakten gjelder for to år, men kan forlenges med totalt to år til, dersom oppdragsgi­ver ønsker det.

– Kan det bli aktuelt å si opp avtalen før tida?

– Det har vi ikke gjort noen vurdering på, svarer Cato Andersen.

 ??  ?? MØTE: Janicke Andreassen (Ap) vi ha på bordet alle forhold om avtalen med Securance.
MØTE: Janicke Andreassen (Ap) vi ha på bordet alle forhold om avtalen med Securance.
 ?? ARKIVFOTO: MORTEN LIE-HAGEN ?? IKKE VURDERT: – Det er ikke vurdert å si opp avtalen før tida, sier avdelingsl­eder Cato Andersen.
ARKIVFOTO: MORTEN LIE-HAGEN IKKE VURDERT: – Det er ikke vurdert å si opp avtalen før tida, sier avdelingsl­eder Cato Andersen.
 ??  ?? OMSTRIDT: Styreleder Sajjad Hussein Thathaal og daglig leder Kai Henning Braekke (naermest) orienterte utelivsbra­nsjen i november.
OMSTRIDT: Styreleder Sajjad Hussein Thathaal og daglig leder Kai Henning Braekke (naermest) orienterte utelivsbra­nsjen i november.
 ??  ?? REAGERER: Robert Lind reagerer på hvordan selskapet framstilte sin egen CV.
REAGERER: Robert Lind reagerer på hvordan selskapet framstilte sin egen CV.
 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ??
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M
 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ??
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway