Varden

Ulvehund må avlives

Politiet har avgjort skjebnen til ulvehunden. Den skal avlives. Eierne fikk forkynt vedtaket fra politiet lørdag.

- SKIEN

Tidligere har politiet kommet med et forhåndsva­rsel om at de mente hunden måtte avlives. Dette hadde eierne to uker på seg til å ta til motmaele mot. Eierne har motsatt seg avlivning, men skal etter det Varden kjenner til ikke ha svart på varselet om avliving. Hundeeiere­n kan påklage vedtaket innen tre uker, og kan også forfølge det rettslig.

Angrep Sander

Så lenge saken er uavklart er hunden i politiets arrest, på hundeeiern­e regning. I praksis står den på en kennel der døgnprisen er 250 kroner.

Hunden hoppet inn i Maurtua barnehage 17. november, og angrep tre år gamle Sander. Gutten fikk store bittskader, og måtte operere. Sander ble reddet av Mats Blomseth, en ansatt i barnehagen, som løftet gutten opp da hunden hadde revet han over ende.

De som reddet Sander i Maurtua barnehage fikk nylig Vardens julekringl­e for innsatsen.

Omstridt rase

Hunden skal vaere av rasen saarloos wolfhond, som er en blanding mellom hund og ulv, opprinneli­g avlet fram i Nederland. Det er en omstridt hunderase, som det skal finnes 40-60 individer av i Norge.

Hundeekspe­rt Bjørn Hansen har sagt til Varden at han mener rasen bør forbys.

– Saarloos wolfhond er ikke aggressiv og farlig til vanlig, men plutselig kan jaktatferd­en slå inn. Når den ser barn som løper, hyler og roper kan det utløse matatferd; den vil felle byttet sitt, sier Hansen.

 ?? FOTO: TORBJØRN TUNGESVIK/PRIVAT ?? SKAL AVLIVES: Politiet har vedtatt av hunden som andre Sander skal avlives|
FOTO: TORBJØRN TUNGESVIK/PRIVAT SKAL AVLIVES: Politiet har vedtatt av hunden som andre Sander skal avlives|

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway