Varden

Forbrukerr­ådet: – Be om byttelapp

- OSLO

Det finnes ingen bytterett i norsk lov. Derfor anbefaler Forbrukerr­ådet alle å be om byttelapp til julegavene.

– For å vaere helt sikker på at den som får gaven kan bytte, er byttelappe­n inni like viktig som navnelappe­n utenpå gavepapire­t, sier Pia Cecilie Høst, leder for forbrukerd­ialog i Forbrukerr­ådet.

Mange tror de har lovfestet rett til å bytte julegaver, men slik er det ikke. Det er opp til butikkene, men det er lang tradisjon for at gaver kan byttes i romjulen. Derfor anbefaler Forbrukerr­ådet alle å be om byttelapp.

– Det gjør det litt enklere å bytte for den som får gaven. Det er nemlig butikkenes egne regler som gjelder, og de kan variere fra butikk til butikk.

Gaver som er kjøpt på internett, kan i utgangspun­ktet ikke byttes i romjula. Men det er 14 dagers angrerett fra varen kom fram til den som kjøpte den, hvis gaven ble kjøpt i en norsk eller EU/EØS-tilknyttet nettbutikk.

– Vaer rask med å skrive en epost til selgeren om at du vil angre, og legg gjerne ved angreretts­skjemaet du fikk tilsendt, sier Høst.

Hvis det går mer enn to uker, kan det likevel vaere smart å be om å få bytte: – Konkurrans­en er stor, og det virker som at en del har skjønt at de kan vinne kunder på god service, sier Høst. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway