Varden

VERN OM KULTURMINN­ER I SNIPETORP

- Nina Melfald

Flott var det nylig å lese i avisen om den manglende interessen for kjøp av de nye tiltenkte hus i Snipetorpl­ia. Ingen interessen­ter møtte frem på det arrangerte salgsmøtet for de nye hus, som for meg ser ut som fuglekasse­r satt oppå hverandre. Jeg har helt fra de første planene dukket opp vaert imot hele boliprosje­ktet, fordi hele prosjektet er total malplasser­t i forhold til det unike nabolag som er Snipetorp.

Jeg har ikke skjønt at noen synes at det er et greit område å be-

bygge når nabolaget er det eldste i Skien by, og som er kjent utover det ganske land.

Jeg har i mange tiår gått inn og ut av Ibsengårde­n som ligger i Snipetorp og har via dette blitt ekstra godt kjent med både gården og området rundt. Via mange arrangemen­ter som er holdt inne i gården og ute i den spesielle haven på baksiden, er det et følelsesfu­llt forhold man har fått til denne husbebygge­lse og områdene rundt.

Motstander­ne av boligene ønsker å verne om kulturminn­ene i Skien og hva er mer naturlig enn å verne noe av det beste byen har, nemlig Snipetorp med sin vakre og spesielle trehusbeby­ggelse?

Til slutt, grunnfjell­et under selve byggeområd­et er vissnok usikkert, men dette kjenner jeg ikke godt nok til. Men når Bane Nor så langt ikke har sagt ja til å starte byggeprosj­ektet, kan man likevel starte da? Det må jo vaere en grunn til at Bane Nor ikke har sagt ja?

La oss håpe at Snipetorp forblir det det er idag og ikke får fuglekasse­bygg vegg i vegg, det fortjener ikke Skiens eldste bydel.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway