Varden

«Hun ser hver og én, og bryr seg»

Rektor ved Nome og Bø voksenoppl­aering, Marianne Dahlseng, klarte ikke å holde tårene tilbake da hun ble overrasket med Vardens julekringl­e etter ønske fra de ansatte.

- NOME ▶ Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

Marianne Dahlseng har fått kjenne på mange sider ved det å vaere leder etter at hun begynte som rektor ved Nome og Bø voksenoppl­aering 1. august i år. I midten av oktober rammet marerittet ved at en kjaer laerer – Gunhild Egenaes – og to flotte elever ved voksenoppl­aeringen omkom i en tragisk drukningsu­lykke ved Seljordsva­tnet.

Rektor ved en flott skole

I den vanskelige tiden har Dahlseng markert seg som en leder med empati og omtanke, samtidig som hun har ledet det daglige arbeidet på en utmerket måte, mene rde ansatte.

– Marianne sprer glede og godt humør rundt seg, og legger ned mye arbeid i jobben hun gjør. Hun ser hver og én, og bryr seg, sier Grethe Haatveit på vegne av de ansatte.

Ved Nome og Bø voksenoppl­aering er det 26 ansatte og om lag 230 elever.

– Det er en flott skole. Vår nye rektor fikk en tøff start i høst i forbindels­e med den tragiske ulykken. Vi har ønsket å glede henne ved at hun blir tildelt Vardens julekringl­e, formidler Haatveit.

Rause kolleger

Marianne Dahlseng var på vei til et møte da hun intetanend­e om kringleove­rrekkelsen ble holdt igjen i en av gangene på skolen i Lunde der voksenoppl­aeringen holder til. Tydelig rørt kvitterte rektoren med en solid klemmerund­e til alle sine «undersåtte­r».

Rektoren mener samarbeid og samhold har saerpreget hele kollegiet etter at den tragiske ulykken skjedde.

– Hvordan står man i det som rektor når noe så ufattelig vondt inntreffer?

– Vi har stått i det sammen. Det har vaert tøffe dager. Men det som har vaert viktig er at vi har jobbet oss gjennom dette i fellesskap. Jeg vil rette en takk til kollegiet. De er rause, stiller opp og står på. Mange har vaert involvert, blant annet Nome videregåen­de, sier Dahlseng.

Førjulstid­a i år er uansett følelsesla­dd for rektoren.

– Tankene mine går spesielt til Gunhilds naere familie og de andre som omkom nå som vi naermer oss jul, sier Dahlseng.

 ??  ?? RØRT REKTOR: Marianne Dahlseng ble overrakt julekringl­a av Grethe Haatveit. – Marianne sprer glede og godt humør rundt seg, sier Haatveit. TAKKNEMLIG: Marianne Dahlseng (med julekringl­a) er klar på at samarbeid og sam hold i kollegiet har vaert...
RØRT REKTOR: Marianne Dahlseng ble overrakt julekringl­a av Grethe Haatveit. – Marianne sprer glede og godt humør rundt seg, sier Haatveit. TAKKNEMLIG: Marianne Dahlseng (med julekringl­a) er klar på at samarbeid og sam hold i kollegiet har vaert...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway