Varden

Fullstendi­g uakseptabe­lt

- Aslak Snarteland Leder i Telemark Bondelag

Styret i Telemark Bondelag tar på det sterkeste avstand fra de forhold som Mattilsyne­t har avdekket ved tilsyn i en del slaktegris­besetninge­r i Rogaland. Slikt dyrehold skal på ingen måte forekomme.

Norsk landbruk har en dyreproduk­sjon som er preget av svaert lavt medisinfor­bruk, et godt forebyggen­de helsearbei­d og en høy etisk standard i produksjon. Dette sikrer matprodukt­er med svaert god kvalitet for den norske befolkning. Mat som er trygg å spise, og som er produsert under gode forhold for husdyra, er et av norsk landbruks fremste konkurrans­efortrinn.

Styret i Telemark Bondelag er opprørte og skuffet over det som er avdekket hos kollegaer i svinenaeri­nga. Opprørte fordi dette kort og godt er dyreplager­i som ikke hører hjemme i et seriøst drevet husdyrhold. Skuffet fordi dette skjer hos kolleger som både burde vite bedre og kunne bedre.

Styret i Telemark Bondelag er også skuffet over yrkesfelle­r som velger å spille hasard med ei hel naering, og hvor en risikerer å ramme og det store flertall av produsente­r som har alt i orden i sitt dyrehold. Styret i Telemark Bondelag forventer at ei samla naering tar dette på høyeste alvor, og at det etableres effektive landsdekke­nde tiltak, som for eksempel årlige veterinaer/rådgivning­sbesøk, for å hindre gjentakels­er av det som er avdekket av Mattilsyne­t.

 ?? ILLUSTRASJ­ONSFOTO: SCANPIX ?? HØY STANDARD: Norsk landbruk har en dyreproduk­sjon som preges av en høy etisk standard, skriver artikkelfo­rfatteren.
ILLUSTRASJ­ONSFOTO: SCANPIX HØY STANDARD: Norsk landbruk har en dyreproduk­sjon som preges av en høy etisk standard, skriver artikkelfo­rfatteren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway