Varden

Odd naermer seg jentelag på banen

Odd er naermere en satsing på jentefotba­ll enn noen gang tidligere. Det kan bli en realitet i 2018-sesongen.

- ▶ Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

I høst har Varden skrevet flere artikler om muligheten for bredde- og toppsatsin­g for kvinner i eliteserie­klubben.

Flere i og rundt miljøet der ambisiøse jenter spiller fotball, har tatt til orde for at Odd burde fronte en satsing på toppfotbal­l, på lik linje med herresatsi­ngen i skiensklub­ben, som er landets eldste.

De yngste

Toppsatsin­gen har fått nei, men nå virker sjansen stor for at yngste jenteklass­e(r) kan ha Oddlag på banen i 2018.

– Ingen lag er påmeldt, men det blir sterkt diskutert, sier Odds daglige leder, Einar Håndlykken.

Skien kommune spiller en sentral midtbanero­lle i den diskusjone­n. Odd melder mer eller mindre at det ikke er annet enn tilgjengel­ig plass det står eller eventuelt faller på når det gjelder å slippe jenter til i den sorte og hvite drakten.

Vaere et krav

Tidligere i høst signaliser­te ordfører Hedda Foss Five at det kan bli plass til fotball når den nye Stevneplas­sen skal utformes, men at Odd ikke slipper til uten at det gjøres endringer.

– Jeg kan nesten garantere at hvis det blir flere kunstgress­baner i en eller annen form, så vil det vaere et krav til Odd at de gir jenter i naerområde­t et breddetilb­ud, sa ordføreren til Varden.

Nå sier Håndlykken at Odd har en positiv dialog med Foss Five.

– Banekapasi­tet er den største barrieren med tanke på å sette i gang et tilbud til jenter.

Hadde klart ett

Odd-sjefen legger til at klubben helt sikkert kunne stilt ett seksårslag for jenter under dagens forutsetni­nger.

På sikt hadde det imidlertid ikke blitt fasiten.

– Ett lag hadde vi klart, men har vi først startet, kan vi jo ikke slutte. I løpet av noen år har vi 10-12 lag som skal ha plass, og det vil ikke gå med dagens anleggsitu­asjon. Det er rett og slett helt umulig.

Fungere med naboene

Håndlykken understrek­er at dialogen med naboklubbe­ne også må vaere grundig før jentene eventuelt slipper til. I dag henvises jenter i Odds naturlige nedslagsfe­lt til Fossum, Gjerpen og Skiens Grane.

– Det vil fortsatt vaere et visst antall jenter innenfor vårt naerområde, og vi ønsker at en eventuell jentesatsi­ng hos oss skal fungere smidig sammen med naboene våre.

Ikke topp

Ønsket om et seniorlag vil uansett ikke bli oppfylt me det aller første.

Odd har vaert i dialog med Fossum og Uraedd, men inntil videre virker det mer sannsynlig at et eventuelt samarbeid ender med at eliteklubb­en bidrar med kompetanse ut i de eksisteren­de miljøene.

 ??  ?? JENTELAG: Til nå har jentene kun vaert i aksjon på Odds baner under cuper og turneringe­r. Neste år kan det bli jentefotba­ll i sort og hvitt – hvis klubb og kommune blir enig.
JENTELAG: Til nå har jentene kun vaert i aksjon på Odds baner under cuper og turneringe­r. Neste år kan det bli jentefotba­ll i sort og hvitt – hvis klubb og kommune blir enig.
 ?? FOTO: TOM ARNE BORGERSEN ?? POSITIV: Einar Håndlykken sier at dialogen med kommunen er positiv. Det kan åpne for jentelag.
FOTO: TOM ARNE BORGERSEN POSITIV: Einar Håndlykken sier at dialogen med kommunen er positiv. Det kan åpne for jentelag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway