Varden

Gigantmøte i vente

Cristiano Ronaldo eller Neymar er garantert å få en tidlig mesterliga­exit. Allerede i åttedelsfi­nalen barker Real Madrid og Paris Saint-Germain sammen.

- NYON

Det kom flere godbiter opp fra bollen i mandagens trekning, men den klart største duellen blir Reals møte med PSG. Begge er blant de aller største favoritten­e til å ta hjem trofeet med de store ørene.

PSG scoret hele 25 mål i gruppespil­let og har på papiret en slagkraft få – om noen – kan matche. Real Madrid har til gjengjeld rutinen etter å ha vunnet Champions League tre ganger i løpet av de fire siste sesongene.

– Dette kunne har vaert finalen. Vi er begge kandidater til å vinne tittelen, men en av oss vil ikke ta seg til kvartfinal­en. PSG hadde et fantastisk gruppespil­l, og de har svaert gode spillere, sa Real Madrid-direktør Emilio Butragueno.

Klassiker

Det er stort press på Unai Emery om levere på den store scenen. I sommer fikk han massiv oppbakking av PSGs styrtrike eiere. Da kjøpte den franske storklubbe­n Neymar for 2,2 milliarder kroner. I tillegg ble stjernesku­ddet Kylian Mbappé hentet fra Monaco.

– De var sterke forrige sesong, og nå har de i tillegg Neymar og Mbappé. Dette er to svaert farlige spillere, men vi er en klubb som har vunnet den gjeveste europacupe­n tolv ganger. Vi vet hvordan vi skal takle slike kamper, sa Butragueno.

En annen kremkamp blir Chelsea mot Barcelona. Det har vaert mange klassiske oppgjør mellom de to klubbene. Hvem husker ikke den dramatiske semifinale­kampen på Stamford Bridge med Tom Henning Øvrebø som dommer i 2009?

Det lå mange sterke gruppetoer­e i bollen mandag. Det fikk Tottenham merke. London-laget vant sin gruppe foran Real Madrid, men endte opp med å trekke Juventus. Italienern­e var i finalen i både 2015 og 2017.

Gunstig

De tre øvrige engelske klubbene fikk en gunstig trekning. Manchester City skal møte sveitsiske Basel, mens Liverpool trakk Porto. Sevilla blir Manchester Uniteds motstander i åttedelsfi­nalen.

De to øvrige åttedelsfi­nalene er Bayern München (Tyskland) – Besiktas (Tyrkia) og Sjakthar Donetsk (Ukraina) – Roma (Italia).

Spansk fotball har dominert Champions League tungt de siste sesongene. Real Madrid har vunnet tre av de fire siste finalene, mens Barcelona gikk hele veien i 2015. (NTB)

 ?? FOTO: REUTERS/NTB SCANPIX ?? STORKAMPEN: Neymar o g Paris Saint-Germain møter Real Madrid i det so m blir sto rkampen i åttedelsfi­nalen.
FOTO: REUTERS/NTB SCANPIX STORKAMPEN: Neymar o g Paris Saint-Germain møter Real Madrid i det so m blir sto rkampen i åttedelsfi­nalen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway