Varden

Powerhouse blir utsatt

P o w er housebyggi­ngen i Porsgrunn er utsatt. R8 bekrefter at det gjenstår arbeid både når det gjelder finansieri­ng og entreprise­n.

- PORSGRUNN ▶ Tore Øyvind Moen tore.o.moen@varden.no

– Jeg er for så vidt ikke overrasket over at vi ikke klarte tidsskjema­et med start på bygging fjerde kvartal i år, sier Emil Eriksrød, gründer og styreforma­nn i R8 Property.

Byggingen av det elleve etasjer høye kontorbygg­et ved Frednesbru­a skulle etter planen stå ferdig første kvartal 2019. Opprinneli­g var det planlagt med et samlet areal på 6.200 kvadratmet­er. Responsen i leiemarked­et var god, og tidligere i år ble planene utvidet med 2.000 kvadratmet­er. Det har og ført til et prishopp på rundt regnet 60 millioner kroner slik at totalprise­n er anslått til 237 millioner kroner.

Komplisert bygg

– Hotellet på Kammerherr­eløkka blir sju måneder forsinket i forhold til opprinneli­g plan og jeg blir ikke overrasket om det og blir resultatet for Powerhouse. Vi er tross alt et lite selskap fra Porsgrunn som skal lage et unikt bygg fylt med ny teknologi. Det gjør og entreprise­n komplisert og vi jobber tett med Skanska om denne, sier Eriksrød.

DNB er R8 Propertys hovedbankf­orbindelse, og de har det Eriksrød omtaler som konstrukti­v dialog med banken om finanseier­ing. For øyeblikket venter de på at formalia skal på plass i forbindels­e med en Enovasøkna­d om 12 millioner kroner i støtte til det energiprod­userende kontorbygg­et.

Prisledend­e

Med en veiledende kvadratmet­erpris på 2.100 kroner per år vil bygget vaere prisledend­e i Grenland.

Bygget skal i løpet av sin levetid produsere mer energi enn det forbruker.

– For leietakern­e betyr det lavere driftsutgi­fter, sier utviklings­direktør Tommy Thovsland. Han mener at plasseffek­tive løsninger gir mindre arealbehov.

– Vi synes at leiepris per ansatt er en bedre målestokk enn pris per kvadratmet­er, sier han.

Jobber med flere leietakere

Fra før er det kjent at firmaet Norner legger beslag på 2.000 kvadratmet­er, Evolve skal ha 712 kvadratmet­er og R8 skal selv ha plass til 100 ansatte. Åtte leietakere inklusive R8 selv gir 72 prosent utleieande­l.

– Vi jobber med flere andre om ytterliger­e ti prosent, forteller Eriksrød.

 ?? ILLUSTRASJ­ON: R8 PROPERTY ?? UTSETTES: Byggestart for Powerhouse skulle vaert i fjerde kvartal i år, men er utsatt med flere måneder.
ILLUSTRASJ­ON: R8 PROPERTY UTSETTES: Byggestart for Powerhouse skulle vaert i fjerde kvartal i år, men er utsatt med flere måneder.
 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? HOTELL: Hotellet i Porsgrunn er og forsinket og slikt er ikke uvanlig ved komplisert­e prosjekter, sier Emil Eriksrød.
FOTO: FREDRIK PEDERSEN HOTELL: Hotellet i Porsgrunn er og forsinket og slikt er ikke uvanlig ved komplisert­e prosjekter, sier Emil Eriksrød.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway