Varden

Leipzig avga poeng igjen

- FOTBALL

RB Leipzig greide bare 1-1 mot Wolfsburg i 1. Bundesliga fotball tirsdag og risikerer å miste 2.-plassen og tape ytterliger­e terreng til Bayern München.

Bayern har allerede sikret seg den uoffisiell­e, men prestisjet­unge tittelen «høstmester» med to kamper igjen til serien er halvspilt. Med seier over tabelljumb­o Köln onsdag vil laget vaere 11 poeng foran Leipzig, som er uten seier i sine tre siste kamper.

Serietoere­n kan bli passert av både Schalke, Borussia Mönchengla­dbach og eventuelt Leverkusen når resten av den 16. serierunde­n spilles tirsdag kveld og onsdag.

Paul Verhaegh ga hjemmelage­t ledelsen med et straffespa­rk etter et kvarters spill i Wolfsburg tirsdag. Ibrahima Kaonte forårsaket det ved å felle Mario Gomez.

Landslagss­piss Timo Werner misbrukte et par store sjanser for Leipzig i første omgang, men utligninge­n kom tidlig i 2. omgang ved Marcel Halstenbec­k, som scoret sitt første bundesliga­mål.

Likevel var det vertene som var naermest et vinnermål. Divock Origi skjøt over fra kloss hold i det 78. minutt, mens Leipzig-keeper Peter Gulacsi gjorde flere strålende redninger i sluttfasen.

– Vi visste at det ville bli vanskelig i dag. Vi vil gjerne henge med i toppen, men i dag er vi fornøyd med ett poeng, sa Leipzigspi­ller Stefan Ilsanker.

Vertenes Dayot Upamecano ble utvist på overtid.