Varden

Tyson Fury får bokse igjen

- BOKSING

Tidligere tungvektsv­erdensmest­er Tyson Fury kan gjenoppta boksekarri­eren etter å ha inngått et kompromiss med Storbritan­nias antidoping­byrå.

Fury har gått med på en toårig utelukkels­e, men den gjøres gjeldende fra desember 2015 og løper ut onsdag. Dermed kan han gå i ringen så snart han sikrer seg profflisen­s.

– Gjett hvem som er tilbake? tvitret Fury tirsdag, med emneknagge­n #returnofth­emac.

29-åringen har ikke bokset en proffkamp siden han sensasjone­lt beseiret Vladimir Klitsjko i november 2015 og erobret tungvektst­itlene til WBA, WBO og IBF. Innviklet sak I februar samme år hadde Tyson Fury og hans fetter Hughie testet positivt på steroiden nandrolon, men Storbritan­nias antidoping­byrå anmeldte dem først i juni 2016.

Fire måneder senere inndro britiske boksemyndi­gheter profflisen­sen til Tyson Fury, som da hadde gitt fra seg VM-titlene og søkt behandling for mentale problemer.

Både Hughie og Tyson Fury har benektet å ha dopet seg med vilje. De påstår at den positive prøven var resultat av at de hadde spist et villsvin.

Saken ble komplisert av at Tyson i september i fjor testet positivt på kokain. Senere medga han at han brukte det narkotiske stoffet som følge av depresjon knyttet til skade og dopingsake­n.

(NTB)

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway