Varden

Vil at veisaken legges død

Sp-veteranen Jan Thorsen mener saken som omhandler privatiser­ing av kommunale veier er ødeleggend­e for Nome.

- ▶ andreas.soltvedt@varden.no NOME Andreas Soltvedt

– Nome har spredt bosatt befolkning. Det handler om at du skal kunne få fram en søppelbil tidlig om morgenen. Du skal kunne få fram en ambulanse. Da må veien vaere i orden. Det handler om bolyst og å rekruttere folk til kommunen. Nå håper jeg denne saken er skrinlagt – i hvert fall for svaert lange tider, sier Jan Thorsen til Varden.

En politisk gjenganger

Sp-nestoren, som var ordfører i Nome i tolv år i perioden 1999-2011, er nå tilbake i lederstole­n i Nome Sp etter å ha blitt valgt for to år sist uke. Saken som omhandler forslag om privatiser­ing av kommunale veier, er en gjenganger som strekker seg mange år tilbake i tid.

– Privatiser­ing av kommunale veier er et ekko av de store i Nome, påpeker Thorsen. Han viser til at Sp har vaert motstander av privatiser­ingen bokstaveli­g talt hele veien.

– Når da ordføreren sier i Varden at hun regner med hun får støtte av de fleste andre partiene i saken, er det som å sette ting litt på huet. Her har Sp vaert klare hele tida. Men det er veldig bra at Ap kommer etter, mener Thorsen.

Ordføreren slår tilbake

Ordfører Bjørg Tveito Lundefaret (Ap) hevder på sin side at Jan Thorsen og Sp har tatt til orde mot privatiser­ing av kommunale veier uten å ha budsjettme­ssig inndekning.

– I Ap har vi jobbet for å finne inndekning først. Det har vi klart. Derfor kan vi love det vi gjør nå, sier hun.

 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? BLIR IKKE PRIVATISER­T: Lonavegen er blant de kommunale veiene som har stått på kuttlista.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT BLIR IKKE PRIVATISER­T: Lonavegen er blant de kommunale veiene som har stått på kuttlista.
 ?? ARKIVFOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? LEI AV VEIFORSLAG: Jan Thorsen ønsker Bjørg Tveito Lundefaret og Nome Ap velkommen etter.
ARKIVFOTO: ANDREAS SOLTVEDT LEI AV VEIFORSLAG: Jan Thorsen ønsker Bjørg Tveito Lundefaret og Nome Ap velkommen etter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway