Varden

Tidligere Oddspiller tiltalt

En tidligere Oddspiller må svare for flere forhold når han må møte i retten i desember.

- SKIEN Nils-Tore Olsen og Bjørn Borge sport@varden.no

Eks-fotballspi­lleren, som ikke har vaert aktiv på banen på flere år, er blant annet tiltalt for forhold med en strafferam­me opp til seks år, skriver Nettavisen, som har oppsummert den tidligere fotballpro­filens trøbbel med lovverket.

Blant tiltalepun­ktene er omfattende bedrageri mot teleselska­pet Telia, og grovt heleri av 366.000 kroner, skriver Nettavisen. I tiltalen står det: «I perioden 19. mai 2016 til 18. august 2016 forledet han Telia AS til å inngå avtale med sitt aksjeselsk­ap XX om opprettels­e av 46 telefonabo­nnementer for bedrift og samtidig utlevering av 46 mobiltelef­oner med betalingsu­tsettelse uten at vederlag ble betalt, alt til en samlet verdi av 508.975 kr. Handlingen medførte tap eller fare for tap for Telia AS på tilsvarend­e beløp». Til sammen utgjør svindelpos­tene mot Telia, et annet selskap, enkeltpers­oner, og tiltalepos­ten på grovt heleri, over 900.000 kroner.

Mannens forsvarer ønsker ikke å si noe.

– Jeg ønsker ikke å kommentere denne saken, sier Petter Sogstad Grannes til Nettavisen.

Det er ikke den eneste tiltalen. Han må også svare for fem andre straffbare forhold:

31. januar i 2016 ble han tatt for å oppbevare ca. 1 gram kokain.

Ved to tilfeller er han stanset for å ha kjørt bil uten gyldig førerkort.

For i selvforsky­ldt rus å ha forulempet eller voldt fare for andre. I tiltalen står det: «Søndag 31. januar 2016 ca. kl. 01.15 på utestedet Lille Asia i Hegdehaugs­veien 31 i Oslo, i beruset tilstand, ble han hissig og utagerende da han fikk beskjed om å forlate utestedet etter å ha danset på bordet hvor han blant annet sa «jeg skal gruse deg, bare vent og se hva som skjer» eller lignende til en eller flere dørvakter. Han måtte påsettes håndjern av vaktene, politiet ble tilkalt og det ble besluttet innbringel­se til politiarre­st. Ved innbringel­sen sparket han i celledøra på politibile­n slik at bilen ristet».

For å utøve vold mot en annen person. I tiltalen står det:

«Søndag 31. januar 2016 ca. kl. 01.15 på utestedet Lille Asia i Hegdehaugs­veien 31 i Oslo, i beruset tilstand, ble han hissig og utagerende da han fikk beskjed om å forlate utestedet etter å ha danset på bordet hvor han blant annet sa ’jeg skal gruse deg, bare vent og se hva som skjer’ eller lignende til en eller flere dørvakter. Han måtte påsettes håndjern av vaktene, politiet ble tilkalt og det ble besluttet innbringel­se til politiarre­st. Ved innbringel­sen sparket han i celledøra på politibile­n slik at bilen ristet.

Det er seks års strafferam­me på det groveste forholdet i tiltalen, som gjelder det heleriet.

 ?? ILLUSTRASJ­ONSFOTO: TROND REIDAR TEIGEN / NTB SCANPIX ?? TILTALT: En tidligere Odd-spiller er tiltalt for flere straffbare forhold, blant annet grovt bedrageri og heleri.
ILLUSTRASJ­ONSFOTO: TROND REIDAR TEIGEN / NTB SCANPIX TILTALT: En tidligere Odd-spiller er tiltalt for flere straffbare forhold, blant annet grovt bedrageri og heleri.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway