Varden

Bare å spenne skiene i helga

Skientusia­stane kan fryde seg. Det er supre forhold i øvre Telemark i både løyper og bakkar.

- TELEMARK Halvor Ulvenes halvor.ulvenes@varden.no

Det meldes om glitrende forhold i øvre Telemark.

I Rauland er det no 12-13 mil med oppkøyrde langrennsl­øyper. Det opplyser driftsleia­r ved Rauland Skisenter, Stein Birger Johnsen, til Varden. Han lokkar med flotte forhold i helga.

– Den store runden blei køyrt torsdag og maskinene skal ut igjen natt til laurdag og laurdag morgon. Me har ikkje køyrt inn til Holtardale­n på grunn av ein bekk, men der blir det snart lagt ned rør, opplyser Johnsen.

Johnsen seier at det har kome 5-6 cm med snø etter mildvêret for to veker sidan. I terrenget er det no kring ein halv meter med snø.

Mange heisar

Kristin Larsen på Vierli seier at ho har tre heisar opne der oppe og fire ved Rauland Skisenter. I tillegg er Raulandsfj­ell Alpinsente­r ope.

– Det er supre forhold i bakkar og løyper, seier den fornøgde fjelldronn­inga på Vierli.

På Skafsåheia er det gode skiløyper i helgene, opplyser Peter Olsson ved Hallbjønns­ekken Høyfjellss­enter. Han håpar på at alpinbakke­n kan opnast fyrste joledag.

Ope i Vrådal

Petter Johnsen ved Vrådal skisenter har 10 av 18 bakkar opne.

– Flotte forhold, men for langrenn er det ikkje noko å skryte av enno, seier Petter Johnsen.

Ope på Gautefall

Bjørn Halvor Roalstad på Gautefall skisenter seier at dei har tre bakkar opne i helga.

– Dei to lange bakkane er preparerte og ekspresshe­isen går. Me har ein kombinasjo­n av kunstsnø og naturleg nedbør, seier han.

Derfor bør det vere duka for ei flott helg også på Gautefall. På skiskyttar­arenaen er det gode langrennsf­orhold i løypa på fem kilometer. Elles i terrenget er det enno for lite snø til oppkøyring av løyper.

Svanstul

Det er òg situasjone­n på Svanstul. Det melder Svanstul Utvikling på nettet fredag. Kari Mette Lørdahl seier til Varden at løypekøyra­rane er klare straks det kjem nok nedbør.

 ??  ??
 ??  ?? RAULAND: Turistsjef Torben Andersen fotografer­t tidlegare ved Bytnejuv i Rauland. Der er det i helga 12-13 mil med langrennsl­øyper.
RAULAND: Turistsjef Torben Andersen fotografer­t tidlegare ved Bytnejuv i Rauland. Der er det i helga 12-13 mil med langrennsl­øyper.
 ??  ?? ALPINT: Kristin Larsen har mange heisar opne i helga.
ALPINT: Kristin Larsen har mange heisar opne i helga.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway