Varden

Samler inn til brannofre

- andreas.soltvedt@varden.no NOTODDEN Andreas Soltvedt

Silje Jamtveit Høihilder (24) ville hjelpe dem som mistet alt i brannen i Heddal mandag. Nå har hun fått inn mer enn 180.000 kroner.

Branntrage­dien som rammet i Heddal mandag kveld har beveget mange. En av dem er Silje Jamtveit Høihilder fra Notodden. 24-åringen er niese til Beathe Gjerde som mistet hjemmet sitt i den voldsomme brannen. Jamtveit Høihilder var blant dem som rakte ut en hjelpende hånd allerede på selve brannkveld­en. Så var det at hun fikk en idé om hvordan hun kunne bidra ytterliger­e til den prøvede familien.

Mange vil bidra

Som tenkt, så gjort. Silje satte raskt i gang en innsamling­saksjon på spleis.no. Der forteller hun også om bakgrunnen for aksjonen som det fortsatt er mulig å bidra til.

– Ditt bidrag kan vaere med på å lette hverdagen for familien, ikke minst med tanke på den tiden vi nå går inn i. Det ville vaert en fin julegave, skriver Jamtveit Høihilder i bakgrunnsi­nfoen for innsamling­saksjonen.

Responsen på initiative­t har da heller ikke uteblitt. Fredag ettermidda­g passerte aksjonen 180.000 kroner gitt av privatpers­oner og bedrifter.

Svaert takknemlig­e

Brannen i Rekåvegen mandag kveld utviklet raskt etter at den var blitt oppdaget av en nabo. Det er slått fast at brannen startet i en garasje som sto tett inntil den nå ubeboelige generasjon­sboligen. Det er så langt ikke slått fast hva som forårsaket brannen. Personene som bodde i huset mistet alt, bortsett fra det de sto og gikk i.

– Beathe (Gjerde red.anm.) rakk ikke engang å ta på seg jakke og sko, skriver Silje Jamtveit Høihilder i innsamling­steksten på spleis.no.

– Hva tenker du om at det i skrivende stund står mer enn 180.000 kroner på kontoen?

– Det er helt sinnssykt egentlig. Jeg hadde ikke trodd det skulle komme inn så mye – også så fort. Vi er veldig takknemlig­e for alt som er kommet inn, sier Jamtveit Høihilder.

 ?? BEGGE FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? HJELPER BRANNRAMME­T FAMILIE: Silje Jamtveit Høihilder (24) satte i gang innsamling­saksjonen som passerte 180.000 kroner fredag ettermidda­g.
BEGGE FOTO: ANDREAS SOLTVEDT HJELPER BRANNRAMME­T FAMILIE: Silje Jamtveit Høihilder (24) satte i gang innsamling­saksjonen som passerte 180.000 kroner fredag ettermidda­g.
 ??  ?? VOLDSOM BRANN: Tre personer og en hund slapp fysisk uskadd fra brannen mandag. Generasjon­sboligen ble imidlertid totalskade­t.
VOLDSOM BRANN: Tre personer og en hund slapp fysisk uskadd fra brannen mandag. Generasjon­sboligen ble imidlertid totalskade­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway