Varden

ANDRE MENER

-

Statsminis­ter Erna Solberg (H) har fått kritikk for at hun ikke klappet under nobelserem­onien. Det er det ingen grunn til å kritisere henne for. Den norske regjeringe­n har både fratatt prisvinner­ne i Ican økonomisk støtte og har konsekvent motsatt seg å delta i kampanjen for et atomvåpenf­orbud som organisasj­onen fikk fredsprise­n for. Spørsmålet er i stedet om det offisielle Norge burde ha sendt noen representa­nter til prisoverre­kkelsen i det hele tatt, så lenge det politiske etablissem­entet så kraftfullt motsetter seg organisasj­onens

arbeid. Norge var også mot atomvåpenf­orbudet som ble vedtatt i FN i sommer. I det hele tatt har norske myndighete­r altfor lenge sluppet unna med dobbeltsna­kk, der man på den ene sida hyller fredsarbei­d og folkerett, mens man i praksis har underlagt seg USAs atomvåpen- og militaerdo­ktrine og deltatt ivrig i Washington­s kriger i andre land, som angrepet på Libya.

Klassekamp­en

Opposisjon­en er igjen rasende på innvandrin­gsminister Sylvi Listhaug (Frp). Hun har sendt et brev til de parlamenta­riske lederne, der hun stiller en rekke spørsmål om vedtaket som skal gi flere enslig mindreårig­e opphold i Norge. (...)

Men samme hvor mye Arbeiderpa­rtiet insisterer på at deres forslag var klinkende klart, gjenstår en rekke helt vesentlige spørsmål. Listhaugs spørsmål avslører hvor vagt Stortinget­s vedtak var. (...)

Det er ingen tvil om at regjeringe­n strammet inn praksisen for enslige mindreårig­e asylsøkere mer enn Stortinget la til grunn. (...) Derfor er det helt på sin plass å korrigere regjeringe­n. (...)Det er nå stor usikkerhet knyttet til hva som kommer til å skje med ungdommene. Den usikkerhet­en må opposisjon­en i stor grad ansvar for. Bergens Tidende

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway