Varden

– Helt greit om jeg blir grinebiter igjen

Under sist EM og VM ble han mannen som viste at det er greit for menn å gråte på TV. Nå kan mesterskap­stårer igjen komme for Joakim Hykkerud.

- Tom Arne Borgersen tom.arne.borgersen@varden.no

– Det kan skje igjen, og det er vrient å love at man ikke gjøre det. Det handler om å vise følelser, og ikke ta seg selv så høytidelig. Dette er den personen jeg er, og jeg er ikke bare sånn på TV. Jeg gråter med familie og venner også jeg, sier håndballsp­illeren som i de to siste mesterskap­ene ble norsk yndling, og slett ikke bare for tårene sine.

Én av fire

Tirsdag ble han tatt ut i den norske landslagst­roppen til håndball-EM.

– Jeg er bare meg selv, er et følelsesme­nneske og synes det er helt greit å ikke være A4, sier Notodden-mannen som er én av fire linjespill­ere som Christian Berge fant plass til i mesterskap­et i Kroatia i januar.

31-åringen er klar for sitt tredje mesterskap, og for første gang skal Norge og Hykkerud svare til forventnin­gene fra det norske folk.

Følte seg trygg

– Det er en bedre posisjon å være i enn motsatt, og vi har et godt lag som kommer til å gjøre det bra. Vi er nok blant de 6–7 beste lagene, sier Hykkerud som minner om små marginer i mesterskap.

– Se bare på Danmark, som ble nummer ni i VM, men som vant OL måneder før, legger han til

31-åringen følte seg trygg på å være blant Berges 18 utvalgte.

– Ja, jeg er blitt fulgt tett av landslaget den siste tiden, og var med på Golden League for litt siden, så jeg mente jeg hadde en god sjanse til å bli med. Sikker er man aldri, og jeg er lettet over å være en del av et av verdens beste landslag, forklarer han.

– Joakim har trent godt siden han kom til Drammen, og han er skarp om dagen, konkludert­e landslagss­jef Christian Berge under presentasj­on av troppen i Oslo tirsdag.

I Kroatia skal Norge forsøke å følge opp 4.-plassen fra EM i 2016 og vinterens VM-sølv (tap for Frankrike i finalen).

Hardt

Norge spiller puljekampe­r mot Frankrike (åpningskam­p), Hviterussl­and og Østerrike i Porec. De tre beste fra hver gruppe går til hovedrunde­n. Norge skal, om de avanserer, opp mot lag fra puljen med Kroatia, Sverige, Serbia og Island. De kampene spilles i finalearen­aen i Zagreb.

– Det har vært et krevende uttak. Flere spillere har meldt seg på. Det gror godt. Vi tenkte blant annet litt på framtiden, sier Berge.

Hykkerud selv hadde en maratondag tirsdag, og var glad for å sette seg i bilen for å kjøre hjem til Notodden.

– Vi startet med testing på Olympiatop­pen tidlig på morgenen, og så fortsatte det hele dagen, men det er bare gøy det altså, sier han.

I dag spilles siste seriekamp før jul, mot Nøtterøy, mens 29. desember er det NM-finale mot Bodø som gjelder.

 ??  ??
 ??  ?? TATT UT: Det var bare smil å se da trener Christian Berge (t.v.) tok ut blant annet Espen Lie Hansen og Joakim Hykkerud til
TATT UT: Det var bare smil å se da trener Christian Berge (t.v.) tok ut blant annet Espen Lie Hansen og Joakim Hykkerud til

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway