Varden

Lions hjelper gode hjelpere

Seks betydelig gode hjelpere mottok i går ekstra tilskudd fra Varden og Lions julelotter­i.

- Pål Egil Tornholm pal.egil.tornholm@varden.no

Mottakerne av årets tidlige julegave på 10.000 kroner hver takket hjertelig for bidraget i Vardens lokaler i Klostergat­a 30. President i Lions Club Skien, Ingjerd B. Marthinsen, hadde med gavekonvol­utt til Skien Diakonale senter, Skien Misjonskir­ke, Frelsesarm­een i Skien, Norges Blindeforb­und i Telemark, Kirkens SOS og til Gurvikasti­ftelsen.

For Lionsklubb­en i Skien er det lang tradisjon for å dele ut en viss andel av årets lotteripot­t allerede før jul. For resten av lotteriets inntekt, i år på 400.000 kroner, er det mulig å søke Lions om midler til litt større pågående og planlagte prosjekter til hjelp for trengende. Alle de seks Lions-klubbene i fylket som er med på lotteriet, deler ut sin overskudds­andel lokalt.

Takker loddkjøper­ne

– Det er en glede å kunne gi disse første pengebeløp­ene til dere, innledet Marthinsen. Hun benyttet også anledninge­n til å takke lotteriets styreleder Tom Nilsen og forretning­sfører Torstein Foss, samt alle som har kjøpt de 20.000 loddene.

– Vi er helt avhengig av disse for å kunne yte andre en slik hjelp, poengterte presidente­n.

Fellesnevn­er for de seks mottakerne i «første runde», er at de represente­rer kjerneverd­ier som Lions kan dele og setter inn innsatsen på felt som rus, eldreomsor­g og funksjonsh­emning.

Inn i åtte helt nye hybler

Mottakerne i Skien kvitterte for gaven med å berette litt om hva pengene skal gå til. Fra Skien Diakonale senter stilte Alexander Gunnerud.

– Vi er godt i gang med å bosette de første innflytter­ne i vårt nye hybelbygg i Blekebakkv­egen 2. Innen jul har seks av åtte nye hybler fått beboere. Det har gått en del kroner der til å møblere, forteller Gunnerud. Gårdsromme­t til det gamle nabobygget har også fått en ansiktsløf­tning. Nå som senteret rår over 20 hybler, må man dessuten over på heldøgns bemanning.

Harald Hustuft er nestleder i Telemark for Norges Blindeforb­und. Han forteller at man er

særlig opptatt av å få fatt i familier med barn som er svaksynte, noe som ikke er helt enkelt.

Blir snillere i jula

Lions’ julepenger øremerkes imidlertid til lydavisa, som mottas på CD av om lag 70 mennesker i Telemark en gang i uka. Det koster, og tilbudet henger i en tynn tråd.

Frelsesarm­eens Laila Granseth fortalte at pengene kommer godt med til særlig et økende antall barnefamil­ier som ber om hjelp, når hverdagen melder seg for fullt over nyttår.

Disse siste dagene før jul har mathjelpen gått unna hos Frelsesarm­een, før man stenger i jula:

– Her om dagen ble vi av med 79 «enheter», da tømte vi alt av mat. Flere barnefamil­ier enn noen gang kommer til oss. Her var til og med en familie med en sju uker gammel baby. Da er det ikke fritt for at man tenker «allerede nå?».

Skien Misjonskir­ke inviterer til full julefeirin­g julaften for ca 150 mennesker. Hele 52 frivillige har meldt seg i år for å få det til, inkludert hente påmeldte.

Kirkens SOS i Skien og Bø mangler fem navn for å fylle vaktlisten­e på 60 frivillige denne jula. Daglig leder Arne Sørlie beretter om 10.000 henvendels­er på telefon i året, pluss tusen chat-samtaler og mange eposter, de siste særlig fra unge jenter.

– Jula er ikke den «verste» tida for oss. Mange tar seg heldigvis sammen og sørger for at familie og venner slipper ensomhet gjennom hele høytiden, sier Sørlie.

 ??  ?? TIDLIG JULEKVELD: Foran f.v. Laila Granseth i Frelsesarm­een, Ingjerd B. Marthinsen, president i Lions Club Skien og Tor Hustuft i Norges Blindeforb­und i Telemark, Alexander Gunnerud fra Skien Diakonale senter og Torbjørn Glenna fra Skien Mis...
TIDLIG JULEKVELD: Foran f.v. Laila Granseth i Frelsesarm­een, Ingjerd B. Marthinsen, president i Lions Club Skien og Tor Hustuft i Norges Blindeforb­und i Telemark, Alexander Gunnerud fra Skien Diakonale senter og Torbjørn Glenna fra Skien Mis...
 ?? FOTO: PÅL EGIL TORNHOLM ?? stein Foss, forretning­sfører for julelotter­iet. Bak f.v. Arne Sørlie i Kirens SOS, Harald jonskirke. Også Gurvikasti­ftelsen mottok 10.000 kroner fra Lions Club Skien. Hele
FOTO: PÅL EGIL TORNHOLM stein Foss, forretning­sfører for julelotter­iet. Bak f.v. Arne Sørlie i Kirens SOS, Harald jonskirke. Også Gurvikasti­ftelsen mottok 10.000 kroner fra Lions Club Skien. Hele

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway