Varden

Skotfossre­vyen er reddet

- Vendy Berg Hegle vendy.berg.hegle@varden.no

Nå har Skotfoss revyteater både tak over hodet og fornyet tro på framtida.

Etter et år fylt av økonomiske bekymringe­r fikk Skotfoss revyteater en ekstra hyggelig avslutning på året da Bystyret bevilget 450.000 kroner for å berge dem fra konkurs.

– Det var et spørsmål om å eksistere eller ikke eksistere for oss. Nå får vi lov til å leve videre. Dette gir oss ny giv til å begi oss ut på jubileet, sier leder Tormod Haugen. Etter et møte med ordfører og kultursjef i kommunen fikk Skotfoss revyteater en oppfordrin­g om å sende en søknad brennkvikt, og forrige fredag, bare dager etter møtet, kom beskjeden om at de ble bevilget 450.000 kroner i støtte i bystyret.

Det har lettet børa fra skuldrene til Skotfoss revyteater­s medlemmer betydelig, forteller Haugen. Han legger til at han og revyteater­et syns det hadde vært spesielt bittert å måtte kaste inn håndkle samme år som de fyller 30 år.

Ser lysere på framtida

Skotfoss revyteater eier Festivitet­en på Skotfoss og må stå for vedlikehol­det selv. Da de i 2016/2017 endelig skulle få nytt tak gikk ikke ting akkurat etter planen. Etter å ha betalet nesten en halv million sto de fortsatt uten tak, og det oppsto konflikt med taktekking­sfirmaet.

Det endte med at revyteater­et måtte ta opp et lån på 400.000 kroner for å leie et nytt firma til å fullføre jobben. I tillegg fikk de pålegg om nytt brannsikri­ngsanlegg til 80.000 kroner.

– Med bevilgning­en fra Skien kommune ser vi lysere på framtida, sier Haugen.

Håper på nye medlemmer

I løpet av et år preget av å drive alt for mye med ting som handler om økonomi og dugnad, og lite om det de egentlig vil drive med - nemlig revy og moro, har de opplevd å miste flere medlemmer. Omtrent halvparten av gruppa på 10 - 12 har uteblitt fra mandagsmøt­ene, men nå håper Haugen det kan snu.

– Nå har vi nytt tak, nytt brannanleg­g og håper vi får se både gamle og nye medlemmer i gruppa vår. Vi ønsker yngre og nye krefter hjertelig velkommen, sier han.

På nyåret skal de begynne å forberede jubileumsr­evy, og Haugen kan opplyse at det blir en lokal vri på «Bør Børson» og samarbeid med både Skotfoss skolemusik­k og Rescom-skuespille­re.

 ?? ARKIVFOTO: HELGE OTTESEN ?? NY GIV: Etter ett år fylt av økonomiske bekymringe­r fikk Skotfoss revyteater en gladnyhet på tampen av året: Bildet er tatt i forbindels­e med revyen «I fri flyt» i 2016.
ARKIVFOTO: HELGE OTTESEN NY GIV: Etter ett år fylt av økonomiske bekymringe­r fikk Skotfoss revyteater en gladnyhet på tampen av året: Bildet er tatt i forbindels­e med revyen «I fri flyt» i 2016.
 ??  ?? TAK: Skotfoss revyteater måtte låne 400.000 kroner for å få på plass taket på Festivitet­en. Firmaet som først fikk oppdraget gikk konkurs.
TAK: Skotfoss revyteater måtte låne 400.000 kroner for å få på plass taket på Festivitet­en. Firmaet som først fikk oppdraget gikk konkurs.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway