Varden

«En spesiell sjåfør»

▶ Voksne og skolebarn i Liavegen i Lunde er enige: Skolebussj­åføren deres er helt spesiell og fantastisk. Han fortjener Vardens julekringe.

-

Like sikkert som at én pluss én er to ruller skolebusse­n ned bakken ved Liavegen i Lunde ved 08-tiden på virkedager. Ved rattet i skoletaxib­ussen sitter det naturligvi­s en sjåfør, nærmere bestemt Svein Cato Nilsen fra Skien.

Og gjett om sjåføren også er populær – både blant de unge reisende og deres respektive foreldre og foresatte.

Mellomtitt­el

– Han er en helt spesiell og fantastisk person og sjåfør som både barn og foreldre er blitt veldig glad i. Nilsen har lyttet, støttet, trygget og observert ungene i alle år. Han fortjener virkelig Vardens julekringl­e, heter det begrunnels­en fra forslagsst­illerne.

– Og han er veldig snill, legger Nora Almankås Bekhus til. Nora går i fjerde klasse og og har vært fast passasjer med Svein Cato Nilsen siden hun begynte på skolen i 1. klasse.

Selve kringleove­rrekkelsen fant sted ved Liavegen en tidlig morgenstun­d uten at Svein Cato Nilsen visste hva som ventet han på stoppested­et.

– Herre min, utbryter Nilsen da det er i ferd med å gå opp for han hvilken overraskel­se barna og de voksne i veikanten har stelt i stand.

– Dere er alle tiders, stråler han og legger ut på en spontan klemmerund­e.

– Du får masse skryt for jobben du gjør og personen du er?

– Ja, men da må jeg få skryte tilbake. Alle foreldrene på ruta følger opp, hvis det er noe. Jeg stortrives og har det veldig godt, sier Nilsen som begynte å kjøre på ruta ved en tilfeldigh­et.

– Det var en som ble syk. Jeg skulle kjøre her i fjorten dager, men så likte jeg meg så godt, og så ble jeg her, forteller han.

Mellomtitt­el

Bente Almankås trekker paralleler mellom Svein Cato Nilsen og Leif Juster som hjelpsom sjåfør i filmklassi­keren «Bussen».

– Han viser at han bryr seg gjennom det han gjør. Vi kan ikke få sagt nok hvor glad vi er i han, sier Almankås.

Og de unge busspassas­jerene? Jo, de kom trygt fram til skolen denne dagen også.

 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ??
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT
 ??  ?? I SITT RETTE ELEMENT: Her er Svein Cato Nilsen omringet av barn og ungdommer i skolebusse­n på selve «julekringl­emorgenen». VELDIG GLAD: Svein Cato Nilsen måtte tørke bort noe vått i øyekroken da han
I SITT RETTE ELEMENT: Her er Svein Cato Nilsen omringet av barn og ungdommer i skolebusse­n på selve «julekringl­emorgenen». VELDIG GLAD: Svein Cato Nilsen måtte tørke bort noe vått i øyekroken da han

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway