Varden

Disse gavene utgjøren stor forskjell

De ansatte ved tjeneste for psykisk helse og rus i Sauherad kommune gleder seg spesielt til én dag i året. Det gjør også de som får besøk.

- ▶ Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

Tidlig onsdag ettermidda­g var det fullt trøkk i de to matbutikke­ne på Gvarv. Skjønt alle handlet ikke varer til sin egen julefeirin­g. For de ansatte ved tjeneste for psykisk helse og rus i Sauherad kommune var det handling og pakking av gaveesker og matesker til barnefamil­ier, enslige og mennesker med spesielle utfordring­er i livet som gjaldt.

Har blitt en tradisjon

Julegaver til barn sto også på innkjøpsli­sta. Alt ble finansiert gjennom pengegaver gitt av Telemark Røde Kors og Lions i Sauherad. Ikke rart fagleder Kristine von Hirsch Hellstad og hennes nære medarbeide­re i helse- og rustjenest­en smilte som sola i mai.

– Dette er blitt en tradisjon vi har holdt på med i noen år. Utdelingen er en måte for å nå ut til de «svakere» gruppene i kommunen. Gavene går til dem vi følger opp i det daglige og kjenner, sier von Hirsch Hellstad til Varden.

Godsaker levert på døra

En rekke barnefamil­ier sto oppført på utkjørings­lista da tjenestete­amet tråkket til utover onsdagen. For mange utvalgte ventet en stor mateske der det også var tatt individuel­le hensyn når det gjaldt de utvalgte

matvarene. Andre mottakere fikk kan hende en mindre hilsen i form av en konfektesk­e.

– Hvordan vil dere beskrive livssituas­jonen for dem som er målgruppen for matkassene?

– Livssituas­jonen varierer, men for mange gjelder det at de ikke har all verdens av midler. Når jula kommer, er det prioriteri­nger knyttet til hva man skal gjøre. Da er det godt å vite at man har mat, formidler de ansatte i teamet ved helse- og rustjenest­en.

Veldig kjærkommen­t

Teammedlem­mene, som kjørte fra dør til dør helt til alle gaver var ute, forteller om stor takknemlig­het blant mottakerne.

– Dette er en veldig hyggelig jobb å gjøre, for de setter så pris på å få litt ekstra godt til jul – og nok mat. Det er veldig kjærkommen­t, og behovet blir heller ikke mindre. Derimot ser vi at behovet øker ved at det blir flere fattige i samfunnet. I Sauherad er det også økende barnefatti­gdom, forteller de ansatte ved psykisk helse- og rustjenest­en.

 ??  ?? NOK Å ORDNE: Mateskene kunne settes sammen takket være pengegaver fra Telemark Røde Kors og Lions i Sauherad.
NOK Å ORDNE: Mateskene kunne settes sammen takket være pengegaver fra Telemark Røde Kors og Lions i Sauherad.
 ??  ?? PAKKET MATGAVER: Grete Skårberg Aarnes (f.v.), Kristine von Hirsch Hellstad, Kristine Leikvang, Gølin Gisholt og Rune
PAKKET MATGAVER: Grete Skårberg Aarnes (f.v.), Kristine von Hirsch Hellstad, Kristine Leikvang, Gølin Gisholt og Rune

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway