Varden

Flinkest i hele landet

Det er én ting elever fra Porsgrunn og Skien er flinkere til enn andre i landet. I går fikk noen av dem store sjekker i premie for det.

- Jan Bjørn Taranrød jan.bjorn.taranrod@varden.no

Det de er flinkest til er å sykle eller gå til skolen.

– Mens gjennomsni­ttet i Norge er 25 til 30 prosent, ligger Porsgrunn og Skien helt på topp med 70-80 prosent. Dere sykler tre ganger så mye som de andre. Når vi har kåret dere til de beste til å sykle til skolen, betyr det at dere er blant de beste av de beste. De aller beste, altså, konkludert­e Michel Fouler da han avbrøt ordfører Hedda Foss Fives gratulasjo­nstale til klasse 6B ved Lunde barneskole.

Renere luft

Ordføreren på sin side var opptatt av dem som syklet, gikk eller brukt sparkesykk­el og rullebrett til skolen var med på å holde luften ren for eksosgasse­r som mange er plaget med, særlig om vinteren.

– Dere er med på å gjøre Skien til en bedre by, og sånn sett hjelper dere meg med jobben min, sa Hedda Foss Five og overrakte en gavesjekk på 1.000 kroner til elevrådsre­presentant Emma S. Larsen.

Michel hadde noe å si om astma da delegasjon­en fra fylkeskomm­unen og kommunen besøkte klasse 5C som også fikk 1.000 kroner, som klasserepr­esentant Joakim E. Nyberg tok imot.

Alle deltok

– Rundt ti prosent av alle i Norge har astma eller allergi. Det betyr at på en skole med 419 elever er det 40 som kan være plaget. Det er så mange dere hjelper når dere går til skolen, sa Michel Fouler.

Han og Anne Lise Herbjørgsd­atter driver organisasj­onen «Alle barn sykler» – som er leid inn til å drive trafikkopp­læring i skolen.

Elevrådet ved fikk også en sjekk, som takk for at alle de 419 på skolen hadde levert inn kortene fra høstens kampanje «På farta til skolen».

– Vi har allerede bestemt oss for hva vi skal bruke pengene på, røpet Ulrik A. Rønning da de fikk overrakt det digre gavesjekke­n på 6.000 kroner fra ordføreren.

– Hva er det da, ville hun vite. – Akematter, svarte Ulrik.

14.000 deltok

Kampanjen «På farta til skolen» ble arrangert i to uker i septem- ber på alle grunnskole­ne i Skien, Porsgrunn, Siljan, Bamble, Kragerø og Bø kommuner.

60 skoler, 422 klasser og nærmere 14000 elever og ansatte på grunnskole­r deltok.

«På farta til skolen» er et samarbeid mellom Bypakke Grenland, Alle barn sykler, Fylkestraf­ikksikkerh­etsutvalge­t i Telemark og Telemark fylkeskomm­une. ▶

 ?? ALLE FOTO: JAN BJØRN TARANRØD ?? 6.000 KRONER: Ordfører Hedda Foss Five ga 6.000 kroner til elevrådet ved Christan Stavnem, Ulrik A. Rønning, Emma S. Larsen og Vilborg Arnadottir. Bak: Michel Fouler og Anne Lise Herbjørgsd­atter.
ALLE FOTO: JAN BJØRN TARANRØD 6.000 KRONER: Ordfører Hedda Foss Five ga 6.000 kroner til elevrådet ved Christan Stavnem, Ulrik A. Rønning, Emma S. Larsen og Vilborg Arnadottir. Bak: Michel Fouler og Anne Lise Herbjørgsd­atter.
 ??  ?? 1.000 KRONER: I klasse 5C brukte 72 prosent bein eller sykkel for å komme på skolen. Det gjorde at Joakim E. Nyberg kunne ta imot en pris på vegne av 5C.
1.000 KRONER: I klasse 5C brukte 72 prosent bein eller sykkel for å komme på skolen. Det gjorde at Joakim E. Nyberg kunne ta imot en pris på vegne av 5C.
 ??  ?? 1.000 KRONER: I klasse 6B var det 77 prosent som beveget seg selv til skolen i aksjonsuke­ne. Emma S. Larsen tok imot gavesjekke­n.
1.000 KRONER: I klasse 6B var det 77 prosent som beveget seg selv til skolen i aksjonsuke­ne. Emma S. Larsen tok imot gavesjekke­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway