Varden

Kontroll av hysj- møter

- Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

Hemmelige møter i Skien kommune havner i januar under kontrollut­valgets lupe.

– Det er viktig å få belyst denne saken, sier Tommy Ballestad. Den tidligere og nå utmeldte Bypartiet-politikere­n har meldt saken inn for kontrollut­valget der han er en representa­nt.

Dette skjer etter at Varden omtalte saken. I en artikkel 6. desember hamret jussprofes­sor Jan Fridthjof Bernt løs mot en kommunens hemmelige møter om plassering av offentlige bygg.

– Brudd på Kommunelov­en, mener jussprofes­sor.

«Styringsgr­uppe formålsbyg­g» består av ordfører Hedda Foss Five, rådmann Ole Magnus Stensrud, samtlige gruppelede­re og alle hovedutval­gslederne.

Ingen av møtene har offentlig tilkalling.

Aldri konsekvens­er

Tommy Ballestad mener det er nødvendig å snu hver stein i denne typen saker.

– Jeg synes det er rart at denne typen saker aldri får konsekvens­er. Hva er da vitsen med å ha lover? spør han – og trekker videre parallelle­r til sandsaken på Geiterygge­n

– Også der snakkes det bare om å lære av feilene, sier han.

Må redegjøre

Han mener det er viktig at ordfører Hedda Foss Five stiller på møtet som går av stabelen 26. januar. Han mener hun må redegjøre for sitt syn på saken. Foss Five har erklært at hun ikke hadde mulighet til å stille. Dette har Ballestad lagt fram som om hun ikke ville stille, noe som har fått Hedda Foss Five til å ta kraftig til motmæle på Facebook.

Så reagerer jeg sterkt på din påstand om at ordfører er innkalt til Kontrollut­valget, men ikke vil stille.

Hvor er dokumentas­jonen på dette? Jeg har ikke fått en slik innkalling. Og jeg stiller alltid opp hvis kontrollut­valget spør. Det er grovt at et medlem i kontrollut­valget kommer med slike påstander. Det bør du snarest beklage eller dokumenter­e», skriver hun.

Ballestad beklaget deretter at han gjenga feil opplysning­er, men at han står for resten av sine uttalelser. ▶

 ?? ARKIVFOTO ?? BEDT OM Å MØTE: Hedda Foss Five forklarer at hun ikke har mulighet til å møte i kontrollut­valget 26. januar.
ARKIVFOTO BEDT OM Å MØTE: Hedda Foss Five forklarer at hun ikke har mulighet til å møte i kontrollut­valget 26. januar.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway