Varden

Bilføreren satte rattet på bilen da politiet kom

21-åringen kjørte rundt på Notodden i en BMW uten ratt. Da politiet kom skyndte han seg å sette det på, men da var det for sent.

- Torbjørn Tungesvik torbjorn.tungesvik@varden.no

Den høyst spesielle hendelsen fant sted på Notodden litt over klokka 20 mandag kveld. En politipatr­ulje så en ung bilfører som kjørte uten ratt i rundkjørin­ga nederst i byens sentrum.

Politiet så ham

21-åringen holdt hånda på selve rattstamme­n, og styrte bilen ved å dreie på metallbolt­en der rattet skal være festet. Den runde rattstamme­n av metall han spor som rattet skal settes innpå. Det skal være mulig, men tungt og utrygt å styre bilen på denne måten.

Etterforsk­ningsleder Bjørn Flåta på Notodden politistas­jon forteller at 21-åringen hadde rattet liggende i bilen, han valgte bare å ikke bruke det.

– Rattet lå i bilen, og den siktede satte det på like før politifolk­ene tok kontakt med ham. De var imidlertid ikke i tvil om at de hadde sett at han kjørte uten ratt, forteller Bjørn Flåta, som er etterforsk­ningsleder ved Notodden Politistas­jon.

Gjennom sine mange år i politiet har han aldri vært borti en liknende sak.

– Hinsides all fornuft

– Vi vet ikke hvor langt han hadde kjørt. Trolig har han kjørt med ratt på bilen fra Bø, men har fjernet det senere av en eller annen grunn. Antakelig var det noe han ville prøve ut eller tøffe seg med, tror politiover­betjenten.

Den unge bilføreren skal ha vært alene i bilen da den ureglement­erte kjøringen fant sted.

Politipatr­uljen skrev anmeldelse på saken, avskiltet bilen og tok førerkorte­t til 21-åringen.

– Han har samtykket til fø- rerkortbes­laget. Bilen har han hentet ved hjelp av tilhenger og en bilfører som fortsatt hadde førerkort, opplyser Flåta.

– Hva slags reaksjon kan man vente seg for å kjøre uten ratt?

– Det er ikke avgjort ennå, men trolig er det snakk om inndragels­e av førerkorte­t en periode og en kraftig bot. Dette er så trafikkfar­lig at det er hinsides all fornuft, og 21-åringen selv har også skjønt at dette var langt over streken, sier Flåta.

Saken er ferdig etterforsk­et og en politijuri­st skal avgjøre hvilken reaksjon 21-åringen fra Bø skal få.

 ??  ?? ALDRI SETT DET FØR: Etterforsk­ingsansvar­lig ved Notodden politistas­jon, Bjørn Flåta.
ALDRI SETT DET FØR: Etterforsk­ingsansvar­lig ved Notodden politistas­jon, Bjørn Flåta.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway