Varden

Forventer fortgang

«Regnefeile­n» i veiprosjek­tet KasteStoad­alen gjør at usikkerhet­en sprer seg i Nome.

- Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no ▶

Nå ber formannska­pet om snarlig dialog med fylkeskomm­unen.

Det slo ned som en bombe da Statens vegvesen og Telemark fylkeskomm­une sist uke erkjente at regnestykk­et knyttet til ny trasé Kaste-Stoadalen mangler minst 90 millioner kroner for å bli realisert. Nome formannska­p har nå sendt en formell uttalelse til fylkeskomm­unen. Formannska­pet beklager på det sterkeste at det er skapt usikkerhet med tanke på bygging av den svært etterlengt­ede fylkesveit­raseen.

Forringet bomiljø

Telemark fylkeskomm­une er eier av veien. I brevet til fylkeskomm­unen peker formannska­pet på at Fv 359 er en viktig transportå­re for pendlere, næringsliv og videregåen­de skole i Nome og Midt Telemark.

– Fv 359 har også en svært viktig funksjon som omkjørings­rute når Rv 36 er stengt mellom Ulefoss og Bø. Dagens trasé langs Lanna på Ulefoss er ikke bygd for dagens trafikkmen­gde. Bomiljøet i området har overtid blitt svært forringet, og d eter trafikksik­kerhet smessige utfordring­er p åL anna, heter det blant annet i uttalelsen.

Folk spør seg mange ting

Formannska­pet forventer nå at Telemark fylkeskomm­une går i dialog med Nome kommune med mål om å komme fram til en modell for gjennomfør­ing av ny trasé Kaste-Stoadalen og at dette skjer tidlig på nyåret.

Ordfører Bjørg Tveito Lundefaret (Ap) er blant de mange som har latt seg lett sjokkere over at det fylkespoli­tisk vedtatte regnestykk­et knyttet til veiprosjek­tet viser seg ikke å holde vann.

– Det er en stor overraskel­se forbundet med hvordan dette i alle dager kunne skje. Folk spør seg hvorfor saken har tatt så lang tid og hvorfor det ikke har blitt reagert tidligere. Og skuffelsen er stor når det kommer til Lannaveien som bare blir dårligere og dårligere, sier ordføreren i en kommentar til Varden.

Nå forventer hun en snarlig tett og god dialog med fylkeskomm­unen og Statens vegvesen for å finne løsninger for veien videre.

– Vi har sendt en uttalelse og regner med at vi får en reaksjon på det, sier Tveito Lundefaret.

 ?? BEGGE FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? INGEN ANLEGGSMAS­KIN I SIKTE: Her på Kaste har det i praksis vært klart for å sette spaden i jorda for bygging av Fv 359 Kaste-Stoadalen. Nå er veibygging­en skjøvet ut i det uvisse.
BEGGE FOTO: ANDREAS SOLTVEDT INGEN ANLEGGSMAS­KIN I SIKTE: Her på Kaste har det i praksis vært klart for å sette spaden i jorda for bygging av Fv 359 Kaste-Stoadalen. Nå er veibygging­en skjøvet ut i det uvisse.
 ??  ?? MÅ I DIALOG: Kommunen, fylkeskomm­unen og vegvesenet.
MÅ I DIALOG: Kommunen, fylkeskomm­unen og vegvesenet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway