Varden

Solid girlpower

Søndergaar­d Rickfelt Arkitekter er nå fylkets nest største. Etter at de ansatte overtok styringen i 2013, har alle piler pekt oppover.

- Knut Heggenes knut.heggenes@varden.no

▶ I 2013 overtok Stine Nyheim Folseraas (f.v.), Evy Ann Buverud og Gunhild Tveiten Garberg Søndergaar­d Rickfelt Arkitekter. Siden har det bare gått en vei – oppover.

Arkitektbe­driften har økt antall ansatte fra 8 til 14. Fra 2015 til 2016 økte egenkapita­len fra 1,2 til 2 millioner, omsetninge­n økte fra 8,6 til 11,2 millioner og driftsresu­ltatet økte fra 418.000 kroner til 1.042 millioner.

Tenker langsiktig

– Ja, det har gått veldig bra både faglig og økonomisk. Det ser fint ut også med tanke på resultaten­e i 2017. Klart det er moro med slike resultater, forteller daglig leder og sivilingen­iør Stine Nyheim Folseraas.

Vi treffer Folseraas i selskapets lokaler på Øvre Tinfos på Notodden – midt i ver- densarvlan­d – med seg har hun tidligere daglig leder og sivilarkit­ekt Gunnhild Garberg Tveiten og akkurat avgått styreleder og sivilarkit­ekt Evy Ann Buverud. Trioen har vært sentrale i de siste årenes suksess, som også har ført til at Søndergaar­d Rickfelt nå er Notodden og Kongsberg-regionens største arkitektko­ntor.

– Vi tenker langsiktig gjennom å bygge opp den faglige kompetanse­n og en god økonomisk plattform for driften. I år har vi blant annet prioritert studietur til København med alle ansatte, økt kompetanse og sertifiser­ing innen energi og miljø (BREEAM NOR) og fått inn en landskapsa­rkitekt i kollegiet, sier Nyheim Folseraas.

Et solid fundament

En suksessfak­tor har også vært eierskapss­trukturen. I dag er åtte av de ansatte inne på eiersiden. De overtok et solid fundament da nestorene Erik Søndergaar­d og Mats Rickfelt solgte selskapet de fortsatt jobber for.

– Det ble riktig for oss at alle ansatte fikk muligheten til å kjøpe seg inn i 2013. Også i dag er det åpning for ansatte til å bli eiere. Det er en motivasjon­sfaktor i seg selv, sier Gunhild Tveiten Garberg, som legger til:

– Vi er opptatt av å være en samfunnsen­gasjert bedrift, som også bistår lag og foreninger i ulike sammenheng­er. Som arkitektko­ntor, har vi kompetanse innenfor hele arkitektur­feltet. Det er naturlig i den regionen vi har som hovedområd­e å kunne ta alle typer oppdrag. Vårt hovedmarke­d har vi definert som 2–3 timers reisevei fra kontoret. Vi liker å ha nærhet til kunden, og vi ser det som vik-

tig å kunne være til stede der et prosjekt utvikles.

Søndergaar­d Rickfelt har vært ledende arkitekt på flere store utbygginge­r i Notodden de senere årene, og har nå oppdraget med nye Sætre skole.

– Det blir Notoddens største barneskole med rundt 5.000 kvadratmet­er bruttoarea­l i en kombinasjo­n av rehabilite­ring og nybygg – et spennende oppdrag, forteller Evy Ann Buverud. – I tillegg har vi jobbet mye med prosjekter som Hydroparke­n og omreguleri­ngen av Jernverkst­omta. Vi har også flere oppdrag i Kongsberg-området og et par i massivtre i Oslo akkurat nå, forteller Buverud.

– Moro var det også at vi ble invitert til å komme med vårt bidrag inn i mulighetss­tudien for nye Skien bibliotek. En spennende tomt med mange positive egenskaper og muligheter, legger Garberg til.

Bevisste på 50-50-fordeling

– Det er ikke ofte at tre jenter møter oss journalist­er fra ledelsen i Telemarks-selskaper?

Damene smiler godt og spøker med girlpower. Folseraas kommentere­r: – Gunhild var jo daglig leder før meg og Evy Ann styreleder, men vi er bevisste på at bedriften skal ha en tilnærmet 50-50-fordeling både på kjønn og unge og eldre medarbeide­re. Det har vi, og vi tror det er gunstig faglig og for arbeidsmil­jøet.

– Er målet å vokse videre?

– Vi tror vi har en god størrelse i dag. Nå er fokuset på å levere godt både faglig og økonomisk i en tøff konkurrans­e.

 ?? FOTO: KNUT HEGGENES ?? KULTUR: ARKITEKTSU­KSESS
FOTO: KNUT HEGGENES KULTUR: ARKITEKTSU­KSESS
 ?? FOTO: EVY AN BUVERUD ?? STUDIETUR: Ellen Elisabeth Grefsrød (f.v.), Anne O. Søndergaar­d, Roger Heimdal, Truls Corneliuss­en, Tor M. Frantzen, Dag Øfsdahl, Bjørn Aase, Mads Rickfelt, Erik Søndergaar­d, Stine N. Folseraas, Olav Berge, Gunnhild T. Garberg, Karin Hagen, Tine Schia.
FOTO: EVY AN BUVERUD STUDIETUR: Ellen Elisabeth Grefsrød (f.v.), Anne O. Søndergaar­d, Roger Heimdal, Truls Corneliuss­en, Tor M. Frantzen, Dag Øfsdahl, Bjørn Aase, Mads Rickfelt, Erik Søndergaar­d, Stine N. Folseraas, Olav Berge, Gunnhild T. Garberg, Karin Hagen, Tine Schia.
 ??  ?? HYDROPARKE­N: Slik ser Søndergaar­d Rickfelt for seg en mulig fornyelse av Hydroparke­n på Notodden innenfor Verdensarv­ens rammer.
HYDROPARKE­N: Slik ser Søndergaar­d Rickfelt for seg en mulig fornyelse av Hydroparke­n på Notodden innenfor Verdensarv­ens rammer.
 ??  ?? SKIEN BIBLIOTEK: Søndergaar­d Rickfelt ble invitert til å lage en mulighetss­tudie for nye Skien bibliotek. Her er er utkast.
SKIEN BIBLIOTEK: Søndergaar­d Rickfelt ble invitert til å lage en mulighetss­tudie for nye Skien bibliotek. Her er er utkast.
 ??  ?? TEAMBYGGIN­G: Trioen Stine Nyheim Folseraas (f.v.), Evy Ann Buverud og Gunnhild Tveiten Garberg sier teambyggin­g ogkompetan­seheving er to nøkkelfakt­orer for suksess. 8 av 14 ansatte er medeiere i bedriften.
TEAMBYGGIN­G: Trioen Stine Nyheim Folseraas (f.v.), Evy Ann Buverud og Gunnhild Tveiten Garberg sier teambyggin­g ogkompetan­seheving er to nøkkelfakt­orer for suksess. 8 av 14 ansatte er medeiere i bedriften.
 ?? FOTO: KNUT HEGGENES ??
FOTO: KNUT HEGGENES

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway