Varden

Norge blir lanserings­land for nytt bilmerke

-

Polestar skal lage premiumbil­er med elektrisk drivlinje, og norske kunder er blant de første som kan kjøpe dem.

Tidligere i høst lanserte Volvo et nytt bilmerke, Polestar. Volvo kaller Polestar «et elektrisk høyytelses­merke». Første modell ut er Polestar 1, og produsente­n har nå avslørt hvilke markeder som skal få tilgang først. Det blir USA, Kina, Tyskland, Sverige, Nederland og Norge.

Disse landene skal få noe som kalles Polestar Space, et sted der kundene skal kunne se hva merket kan tilby. Det er riktignok ikke snakk om tradisjone­lle bilbutikke­r. Det blir nemlig ikke mulig å kjøpe bilene i tradisjone­ll forstand, de kan derimot disponeres gjennom abonnement­ssystemer uten depositum, med månedlige innbetalin­ger som skal inkludere en rekke servicefun­ksjoner.

Administre­rende direktør i Volvo Norge, Øystein Herland, sier det foreløpig ikke er klart hvordan det vil bli i Norge. Han kaller det «work in progress».

– Som vi vil kommuniser­e etter hvert som bitene faller på plass, legger han til.

Snøhetta

Polestars første bil blir en coupé med en 600 hestekreft­ers hybridmoto­r, som skal ha en elektrisk rekkevidde på 15 mil. Bilen er basert på samme plattform som Volvo V90/S90.

Planen er at salgskanal­ene skal åpnes i midten av 2019. Samtidig skal produksjon­en av den første bilen startes i et nybygd anlegg, tegnet av Snøhetta, i Chengdu, Kina.

Helelektri­sk fra bil nummer to

Modellene som følger etter åpningsmod­ellen, skal være helelektri­ske.

Den andre bilen fra Polestar skal, ikke overrasken­de, hete Polestar 2. Det blir en helelektri­sk bil, som – ifølge selskapet – «tar opp konkurrans­en med Tesla Model 3». Bilen settes i produksjon i 2019. Her lover Polestar et betydelig høyere produksjon­svolum enn det som er planlagt for Polestar 1.

Tredje modell skal bli en stor elektrisk SUV.

 ?? FOTO: POLESTAR ?? FØRSTE: Polestar 1 blir en kraftig hybridbil med lang elektrisk rekkevidde.
FOTO: POLESTAR FØRSTE: Polestar 1 blir en kraftig hybridbil med lang elektrisk rekkevidde.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway