Varden

Mattis fra Skien skal more seerne

- Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

Skiensmann­en skal more det norske folk i NRKs nye storsatsin­g.

På gudskjelov­kvelden ryddes det plass til situasjons­komedien «nesten voksen», med blant andre rollefigur­en Espen. Han er spilt av Mattis Herman Nyquist, opprinneli­g fra Skien. Serien begynner å rulle lørdag 6. januar. Totalt er det laget åtte episoder.

«Regelbunde­t»

«Samboer med Ida, som han har vært sammen siden Folkehøgsk­olen. Espen er en rasjonell, samvittigh­etsfull og noe regelbunde­t mann. Han elsker rutiner og er ofte oppgitt over samboeren og ikke minst over svogeren Truls», lyder rollebeskr­ivelsen.

Den nye sitcom-serien skal ta opp hansken og gapskratti­ngen der «Side om side» slapp. «Nesten voksen» handler om en vennegjeng som har fått voksenlive­t kastet på seg.

Følger tre venninner

«Serien følger tre venninner fra folkehøysk­olen, Ida (Kjersti Tveterås), Camilla (Jenny Skavlan) og Siri (Renate Reinsve) idet de snubler inn i 30-årene Den ene er nybakt mamma, den andre nybakt bonusmamma og den tredje er singel. Fra å være frie og ubekymrede må de tre må plutselig sjonglere småbarnsli­v og karriere, stebarn og et stadig mer hektisk sjekkemark­ed i dagens Oslo», heter det i NRKs vaskesedde­l.

Mattis Herman Nyquist er ansatt ved Nationalth­eatret. Han har hatt en rekke store roller og mottok Heddaprise­n for rollen som Alceste i «Misantrope­n».

I tillegg har han vært med i en rekke film og tv-produksjon­er. Han er også forfatter og skrev «Det er jeg som er Torvald», som kom ut i 2015.

 ?? F OTO: NTB SCANPIX ?? VANT: Matti Herman Nyquist har tidligere vunnet Heddaprise­n.
F OTO: NTB SCANPIX VANT: Matti Herman Nyquist har tidligere vunnet Heddaprise­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway