Varden

Tom Erik Thorsen, sjefredakt­ør

-

Det er også mulig å stille spørsmål ved at ingen – i løpet av to og et halvt år – finner ut at det mangler 90 millioner.

▶ Signalet fra formannska­pet i Nome er tydelig: Fylkeskomm­unen må prioritere arbeidet med å lande en ny løsning for fylkesvei 359 Kaste-Stoadalen.

▶ Det er det minste man må kunne forvente etter det som ligner den største politiske og forvaltnin­gsmessige tabben på svaert lang tid: I 2015 vedtok fylkesting­et å bygge den nye veien ved å finansiere 40 prosent av den. De øvrige 60 prosentene skal dekkes av bompenger.

▶ Først i forrige uke kom det fram at ingen har fått med seg at det mangler 90 millioner kroner. Skjønt, det har ikke vaert hemmelig, men godt bortgjemt i en fotnote i et vedlegg. Statens vegvesen har åpenbart ikke vaert tydelige nok på kostnadene – noe avdelingsd­irektør Tore Kaurin også vedgår, men det er også mulig å stille spørsmål ved at ingen – i løpet av to og et halvt år – finner ut det mangler 90 millioner.

▶ Det er liten tvil om at veien er nødvendig. Lannaveien framstår som svaert dårlig dimensjone­rt for dagens trafikk, og saerlig hvis den må brukes som omkjørings­vei for riksvei 36. Veien fører ikke bare til et mindre optimalt bomiljø langs veien, men også for naeringsli­vet i kommunen.

▶ Som vi tidligere har påpekt: Alle forstår at lite blir bedre av å lete etter syndebukke­r. Det viktigste nå er å se videre, framover og ha en konstrukti­v tilnaermin­g til hvordan saken kan løses. Vi støtter derfor formannska­pet i Nome, som ber om fortgang i saken fra fylkeskomm­unens side. Samtidig: Det er ikke gitt at den beste løsningen er å skyve ekstraregn­ingen over på bilistene.

 ??  ?? Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør
Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway