Varden

Niklas gjør suksess i svensk fotball

Niklas Gunnarsson har for alvor begynt å finne seg til rette i svensk fotball og 26-åringen er optimist med tanke på framtiden.

- ▶ Pål Lundsholt pal.lundsholt@varden.no

2017-sesongen ble en sportslig opptur for porsgrunns­gutten. Laget hans Djurgården sikret bronse i Allsvenska­n og da klubbens ansatte fikk i oppgave å velge ut årets Djurgården-spiller, falt valget på Gunnarsson.

Ønsket med videre

– Det har vaert veldig fin sesong. At vi ble nummer tre i serien betyr at vi får Europacup neste sesong, og det er selvfølgel­ig noe jeg gleder meg til. Å bli kåret til årets spiller av dem som jobber i Djurgården er noe jeg setter utrolig høyt. Det betyr at de synes at jeg er en god ambassadør for klubben. At jeg er et forbilde for barn og unge. Det er jeg stolt av, sier Gunnarsson.

Han har ett år igjen av kontakten med årets bronsevinn­ere, men har allerede fått signaler på at han er ønsket med videre.

– Jeg har skjønt det sånn at de ønsker å skrive en ny og litt lengre kontrakt med meg. Fra tre til fem år. Ingenting er signert, men det er vel ikke utenkelig at jeg blir. Jeg trives utrolig godt. Både på og utenfor banen. Stockholm er en fantastisk flott by. Djurgården er en bra lag og jeg har det veldig bra, sier Gunnarsson.

Drømmer om England

Men selv om det er mye som taler for at han blir vaerende i den svenske hovedstade­n, skal en som kjent aldri si aldri når det kommer til fotball.

Sesongens innsats har naturligvi­s blitt lagt merke til, både i Sverige og i andre land, og ifølge ryktebørse­n er det flere som er ute etter 26-åringens navnetrekk.

– En vet jo aldri. Ting skjer ofte fort i denne bransjen og skulle det for eksempel komme en engelsk Championsh­ipklubb på døra, så hadde jeg nok vurdert det. Jeg har en drøm om å spille i England. Premier League er nok kanskje ikke så realistisk, men Championsh­ip kan kanskje vaere mulig, sier Gunnarsson.

Han føler pila har pekt rett vei de siste sesongene og satser på at den vil fortsette å gjøre det i tiden som kommer.

Én A-landskamp

– Jeg gjør det. Jeg tror nok at jeg er en «late bloomer» og at jeg i løpet av et par år nå vil få oppleve mine beste år på fotballban­en. Midtstoppe­re er jo også ofte på sitt beste når de er mellom 29 og 33 år, så jeg har forhåpentl­igvis noen gode år foran meg, sier stopperen.

I mai i 2016 debuterte han på A-landslaget borte mot Portugal, men siden da har han ikke spilt med flagget på brystet.

– Jeg håper jo å få noen flere sjanser etter hvert og jeg føler at jeg er i naerheten, sier 26-åringen vel vitende om at Norges svenske landslagss­jef Lars Lagerbäck følger med.

– Jeg vet at de var å så meg mot IFK Göteborg i sommer, sier Gunnarsson.

I den matchen ble han kåret til banens beste.

Mistet bestefaren

Om 2017 har bydd på mange sportslige oppturer, har det også vaert stunder hvor 26-åringen ha hatt det tungt. For et par uker siden mistet han sin bestefar Rolf, som han hadde et veldig naert forhold til.

– Det var vondt. Bestefar var alltid der. Han var en jeg snakket med flere ganger i uka og som alltid fulgte med. En støttespil­ler og et forbilde som det blir rart å skulle klare seg uten. Jeg fikk heldigvis tatt farvel med ham på Sahlgrensk­a universite­tssykehus i Sverige. Da fortalte han meg at han hadde hatt et fantastisk liv. At han har tre flotte barn og mange fine barnebarn og at han savnet farmor, som han var sammen med i 72 år, avslutter Gunnarsson.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? ODD: I perioden 2010-2013 spilte Niklas Gunarsson 56 kamper fo Odds A-lag. Her jubler han for scoring mot Sandnes-Ulf i 2013.
FOTO: NTB SCANPIX ODD: I perioden 2010-2013 spilte Niklas Gunarsson 56 kamper fo Odds A-lag. Her jubler han for scoring mot Sandnes-Ulf i 2013.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? HÅPER: Niklas Gunnarsson har èn A-landskamp for Norge. Han håper på flere.
FOTO: NTB SCANPIX HÅPER: Niklas Gunnarsson har èn A-landskamp for Norge. Han håper på flere.
 ??  ?? FORNØYD: Niklas Gunnarsson har hatt en god sesongen i Djurgården. Laget sikret bronse i serien og 26-åringen fraPorsgru­nn ble kåret til årets spiller av klubbens ansatte.
FORNØYD: Niklas Gunnarsson har hatt en god sesongen i Djurgården. Laget sikret bronse i serien og 26-åringen fraPorsgru­nn ble kåret til årets spiller av klubbens ansatte.
 ??  ??
 ?? FOTO: PÅL LUNDSHOLT ??
FOTO: PÅL LUNDSHOLT

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway