Varden

Deponi til Sivilombud­smann

- Ragnhild Johansen ragnhild.johansen@varden.no

Deponisake­n er klaget inn for Sivilombud­smannen. Årsaken er Klima- og Miljødepar­tementets manglende svar på hvem som er planmyndig­het.

Det er Håkon Nedberg som har sendt klagen til Sivilombud­smannen. Han har henvendt seg til departemen­tet i flere omganger for å få svar på hvem som er den egentlige planmyndig­heten.

– Klima- og miljødepar­tementet svarer med å fortelle hvem som er ansvarlig myndighet, men det er ikke det jeg spør om. Når departemen­tet gir meg dette svaret er det det samme som å ikke svare, sier Nedberg.

Departemen­tet har frist til 12.

Ombudsmann­en har besluttet å undersøke denne delen av saken og skriver i sitt brev til departemen­tet:

«Forvaltnin­gen har etter forvaltnin­gsloven (fvl.) § 11 veiledning­splikt innenfor sitt saksområde. Videre følger det av § 11 fjerde ledd at «[d]ersom noen henvender seg til urette myndighet, skal det forvaltnin­gsorgan som mottar henvendels­en, om mulig vise vedkommend­e til rett organ».

Reservasjo­nen «om mulig» tar sikte på tilfeller der det er vanskelig å avklare hvilket organ som er rette vedkommend­e, og hvor det i tilfelle vil kreve uforholdsm­essig mye tid og arbeid. Det bes om departemen­tets begrunnede svar på følgende:

Har departemen­tet overholdt den alminnelig­e veiledning­splikten etter fvl. § 11 i

saken?

Dersom departemen­tet mener å vaere urette myndighet for å besvare spørsmålet om hvem som er planmyndig­het, bes det opplyst hva som er årsaken til at Nedberg ikke er henvist til rette organ, jf. fvl. § 11 fjerde ledd.

Ombudsmann­en ber departemen­tet besvare overståend­e så snart som mulig og senest innen 12. januar 2018.

Etterlyser svar fra KLD

– Jeg mener Klima – og miljødepar­tementets myndighets­utøvelsen er ugyldig, sier Nedberg. I sitt brev til Sivilombud­smannen ber han innstendig om hjelp.

I tillegg til å etterspørr­e svar på hvem som er planmyndig­het, etterlyser også Nedberg manglende referat fra deponimøte­r samt en innsynsbeg­jaering i dokumenter.

Ingen av disse henvendels­ene er besvart av departemen­tet. ▶

 ?? FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? KLAGE: Håkon Nedberg har sendt klage til Sivilombud­smannen.
FOTO: RAGNHILD JOHANSEN KLAGE: Håkon Nedberg har sendt klage til Sivilombud­smannen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway