Varden

OL-Jonny gull verdt

«Gale» OL-Jonny kan vise seg å bli gull verdt for Telemark. Markedsfør­ingsverdie­n på OL-stuntet er bare så langt beregnet til 27 millioner kroner.

- Knut Heggenes knut.heggenes@varden.no

Det var nok mange som dro på smilebånde­t da nyheten om forsøket på å få OL til Telemark ble lansert for noen uker siden.

Nå er det fullt trykk på jobben med å få Idrettssty­ret til å gå for å tiltre en Telemarks-søknad. Over tre millioner kroner ser til ut å vaere i boks til forprosjek­tet, og OL-utspillet har allerede generert en formidabel markedsfør­ingsverdi. Les bare:

Over 630 medieoppsl­ag har nådd 44 millioner potensiell­e lesere, seere og lyttere bare i Norge. I tillegg har det vaert en rekke medieoppsl­ag i Sverige, Danmark, andre europeiske land og CNN. Markedsver­dien er beregnet til ca. 27 millioner viser medierappo­rten fra KITE kommunikas­jon.

Mandag la arbeidsutv­alget strategien for prosessen fram til møtet i Idrettssty­ret i Norges idrettsfor­bund 31. mars.

Det må litt galskap til

– Det har vaert en ekstrem oppmerksom­het rundt OL-ideen. Jeg er helt overveldet over den positive responsen. Nå vil jeg si sjansen til å nå målet har steget til fem prosent, sier idémaker Jonny Pettersen entusiasti­sk. – Mange vil si det er galskap? – Ja, det jeg har sagt hele tiden. Det er galskap, positiv galskap, å tenke så store tanker, men av og til må vi tørre. Hvem skulle vaere bedre egnet til å nå fram med en norsk OL-søknad enn nettopp Telemark? Ingen.

Prosjektle­der, leder av idrettskre­ten og tidligere fylkeskult­ursjef, Geir Berge Nordtveit, er opptatt av omdømmeeff­ekten.

Ikke i posisjon før 2014

– NRK omtalte pressemøte­t på Gaustatopp­en som årets markedsfør­ingsevent for Telemark. En allerede god merkevare er forsterket. Jeg så hvilken positiv effekt Lillehamme­r-OL hadde på omgivelsen. Det var utrolig å se hva som skjedde i hodene på folk. Plutselig var det lov å vaere framoverle­nt. Og apropos å tenke store tanker. Ideen til fjellhalle­n på Gjøvik ble til på en serviett i sene nattetimer på byens hotell.

– Jeg tror det norske folk er enige i at Norge før eller siden bør arrangere OL igjen. Går det ikke nå, kan Norge plutselig ikke ha muligheten til å komme i posisjon igjen før i 2034.

 ?? FOTO: KNUT HEGGENES ?? «BULLDOSERE­N OG SANDPÅSTRØ­EREN»: – Kall oss gjerne «bulldosere­n og «sandpåstrø­eren», sier Geir Berge Nordtveit (t.v.) om seg selv og Jonny Pettersen.
FOTO: KNUT HEGGENES «BULLDOSERE­N OG SANDPÅSTRØ­EREN»: – Kall oss gjerne «bulldosere­n og «sandpåstrø­eren», sier Geir Berge Nordtveit (t.v.) om seg selv og Jonny Pettersen.
 ?? FOTO NTB/SCANPIX ?? VERDEN RUNDT: Bildet av Jonny Pettersen, Veslemøy Wåle og Tarjei Gjelstad på Gaustatopp­en har gått verden rundt.
FOTO NTB/SCANPIX VERDEN RUNDT: Bildet av Jonny Pettersen, Veslemøy Wåle og Tarjei Gjelstad på Gaustatopp­en har gått verden rundt.
 ??  ?? HAR TROEN: Arbeidsutv­alget for en OL-søknad i 2026 i Telemark jobber mot et ja for å fortsette prosessen fra Idrettssty­ret 31. mars.
HAR TROEN: Arbeidsutv­alget for en OL-søknad i 2026 i Telemark jobber mot et ja for å fortsette prosessen fra Idrettssty­ret 31. mars.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway