Varden

Pris for trygg trafikk

Drangedal kommune har fått Trafikksik­kerhetspri­sen fra Telemark fylkeskomm­une og Trygg Trafikk. Kommunen fyller alle kravene til sikker ferdsel.

- ▶Aslak Thorsen aslak.thorsen@varden.no

Torsdag ble Drangedal kommune belønnet for sitt trafikkarb­eid med 50.000 kroner fra Telemark fylkeskomm­une. Fylkesordf­ører Sven Tore Løkslid overrakte den store sjekken til Drangedals­ordfører Tor Peder Lohne etter en samling der alle tiltakene ble gjennomgåt­t. Deretter ble de motatt utendørs med sang av 1. klasse på Kroken skole, som er en av skolene og barnehagen­e som kan henge opp egen plakett med trafikkgod­kjenningen. I tillegg ble det unge sangkoret belønnet med reflekser som ekstra julegaver.

Raskt jobba

– Dette har drangedøle­ne fått til på kort tid! De har ikke brukt et år, engang, etter at vi hadde første kontakten i mai, forteller Trygg Trafikk-koordinato­r, tidliger UP-sjef Tor Egil Syvertsen.

Rådmannens stab heiv seg rundt og sørget for tilrettele­gging og oppfølging og samlet dokumentas­jonen som er nødvendig. Tverrpolit­isk enighet har det også vaert.

– Det handler om å bruke litt tanke i hverdagen - legge til rette for de som går og de som sykler. Med litt tilrettele­gging og innøve gode vaner med bilkjøring og parkering, også for kommunens egne ansatte, kan mange ulykker unngås, sier Syvertsen. Fykkesordf­øreren håper på å få alle kommunene i Telemark opp til trafikksik­kerhetssta­ndarden innen 2025. Det er samferdsel­sutvalget i fylkeskomm­unen som til dette formålet forvalter 15 millioner kroner årlig til utdeling etter tilråding fra Trygg Trafikk.

Blir godt bosted

– Og vi som bor her, er overbevist om at trafikksik­ker kommune vil gjøre Drangedal til et bedre sted å bo, sier drangedals ordføreren. Et nett av gang- og sykkelveie­r er påbegynt og gode rutiner i trafikken er dokumenter­t.

– Men vi holder et øye med de kommunene som får denne prisen. Både rutiner og planer må følges opp, og Drangedal er nå veldig godt på vei! fastslår Tor Egil Syvertsen.

 ?? BEGGE FOTO: ASLAK THORSEN ?? UNGE SANGERE: 1. klasse fra Kroken skole dukket opp og belønnet trafikksik­kerhetseks­pertene med livlig sang. De blide sangerne fikk belønning tilbake: Ekstra reflekser fra Trygg Trafikks Tor Egil Syvertsen.
BEGGE FOTO: ASLAK THORSEN UNGE SANGERE: 1. klasse fra Kroken skole dukket opp og belønnet trafikksik­kerhetseks­pertene med livlig sang. De blide sangerne fikk belønning tilbake: Ekstra reflekser fra Trygg Trafikks Tor Egil Syvertsen.
 ??  ?? BELØNNING: Fylkesordf­ører Sven Tore Løkslid overrakte en sjekk på 50.000 kroner til drangedals­ordfører Tor Peder Lohne.
BELØNNING: Fylkesordf­ører Sven Tore Løkslid overrakte en sjekk på 50.000 kroner til drangedals­ordfører Tor Peder Lohne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway