Varden

Skal slepe rør 2.800 mil til Malaysia

- ▶ Martin Øyvang martin-oyvang@varden.no

Pipelife Norge har fått ordre for sitt unike konsept med store HDPE-rør i lange lengder. I 2018 starter slepet av 3.330 meter rør med diameter 2,5 meter fra Stathelle til et kraftverk øst i Malaysia.

Med storordren på flere titalls millioner befester bedriften sin posisjon som verdensled­ende innenfor produksjon og levering av store og lange HDPE-rør.

Fabrikken på Skjerkøya, ved innsegling­en til Frierfjord­en, er enestående i verden med tanke på å ekstrudere homogene HDPE-rør av en slik diameter og i så lange lengder, rett i sjøen.

Nytt marked

Hittil har markedet for det Pipelife kaller sitt LLLD-konsept (long length, large diameter) vaert på den vestlige halvkule. Selskapet har etter hvert en bred kundeporte­følje i Europa, Sør-Amerika, Nord- og VestAfrika. Malaysia-ordren er den første til et prosjekt i SørøstAsia, og eksportsje­f Trygve Blomster ser dette som et viktig gjenombrud­d:

Mange fordeler

– Vi ser nå at produktet vårt og logistikke­n vår har så mange fordeler at vi er konkurrans­edyktige selv med slike transportd­istanser det her er snakk om. Og når vi vet at mange av de store prosjekten­e i årene framover kommer i denne delen av verden, er det selvsagt veldig viktig for oss å få en referanse med et så stort og viktig prosjekt, sier Blomster, som i uka før jul var vert for delegasjon­en fra den kunde, kinesiske China Power/Sinohydro i en pressemeld­ing. Han tror at det å kunne vise fram en slik fabrikk som Pipelife har på Stathelle er viktig for salgsarbei­det.

 ?? FOTO: PIPELIFE ?? LANG REISE: Rørene skal fraktes sjøveien fra Stathelle til Malaysia.
FOTO: PIPELIFE LANG REISE: Rørene skal fraktes sjøveien fra Stathelle til Malaysia.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway