Varden

Krogshavn-senterets pott og panne

Arne Kristian Linna er en mann som bidrar med alt. Det er ingen tvil om at han fortjener litt oppmerksom­het for innsatsen som gledesspre­der.

- ▶ Ragnhild Johansen ragnhild.johansen@varden.no

– Har du sett, Arne? Bodil og Hanne ser på hverandre.

– Han strør kanskje? Bodil ringer. Jo, Arne svarer, så er han ikke langt unna. Det tar ikke veldig lang tid før en stor blid mann viser seg i inngangsdø­ra.

– Jeg måtte dra over gulvene litt, forklarer han, før han oppdager Vardens utskremte og lurer på hva hun gjør der. Det var ikke vanskelig å fortelle, for han er en mann som gjør at alle kan ha det hyggelig på Krogshavn omsorgssen­ter avdeling psykisk helse i Bamble. Bodil Cecilie Fjellbo syntes han fortjente ei Varden-kringle.

Har låt på youtube

Arne er opptatt av å få de andre beboerne i gang. En av måtene er å invitere til karaokekve­ld. Alf Prøysen var onkel til moren hans. Han har mange gode minner om han, og han har arvet gleden ved musikk. I leilighete­n har han eget karaokeanl­egg, og selvsagt kan man høre Arne Linna på youtube.com

Bare søk opp navnet eller «Har jeg sagt det jeg vil si deg». Der er han, og det er mange som har hørt på låten hans.

– Jeg ønsker jeg fant noen å samarbeide om karaoken med, sier han. Det er ett av mange ønsker han har nå før jul.

Trenger et sted å møtes

Arne har mange baller i lufta, blant annet håper han ordføreren kan gi ham drivhus til jul.

– Vi trenger et sted å møtes på sommeren, sier han. Drivhuset trenger ikke å vaere stort, men det kan heller ikke vaere for lite.

– De med rullestol må også komme inn, understrek­er han. Fellesskap­et; det er det som er vesentlig. Uansett om de vil så eller vanne; drivhuset må vaere et sted hvor alle beboerne kan møtes å ta en kopp kaffe eller prate om løst og fast.

Må erte litt

– Det er ikke så farlig om de ikke vil så, sier han. Selv pleier han å nappe med seg noen frøposer og dyrke fram flotte sommerblom­ster. I tillegg kompostere­r han og lager feit jord. Takket vaere Arne er uteområdet et fargerikt skue på sommeren.

Han strør, måker, vasker vinduer og gjør det koselig til jul.

– Og så trekker jeg opp damene, sier han og ler godt.

– Du vet dagen er ikke vellykket hvis ikke jag har klart å erte på meg dem ...

 ??  ?? GOD: Lisbeth (t.v.), Ingrid, Bodil og Hanne (bak) og Morten og Arne syntes kringla var god. VARDENS JULEKRINGL­E: Arne Kristian Linna syns det var skikkelig stas å få kringl
GOD: Lisbeth (t.v.), Ingrid, Bodil og Hanne (bak) og Morten og Arne syntes kringla var god. VARDENS JULEKRINGL­E: Arne Kristian Linna syns det var skikkelig stas å få kringl

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway