Varden

ANDRE MENER

- Porgrunns Dagblad

▶ Ennå fungerer avtalen med Tyrkia, om ikke å slippe flyktninge­r gjennom til Hellas. Og avtalen med Libya om å hindre flyktninge­r i å sette ut på havet, er også i ferd med å fungere, i hvert fall etter deler av hensikten. At flyktninge­r som nå er strandet i Libya, og ikke kommer videre til Europa, selges som slaver for noen tusenlappe­r, gjør ikke veldig stort inntrykk i Europa.

Likevel forsvinner ikke flyktningp­roblemet fra Europa så lenge en rekke land velger å gi blaffen i den solidarite­ten og tilliten som EU

ble bygget på. Polen, Ungarn, Tsjekkia og Slovakia får alle store pengebeløp fra EU, og det har vaert diskutert å kutte i disse overføring­ene, og i stedet gi noen av disse pengene til arbeid med flyktninge­r i Hellas og Italia. Det vil løse et påtrengend­e problem, men ikke det grunnlegge­nde, nemlig at en stor del av EU velger å melde seg ut av samarbeide­t når det gjelder Europas kanskje største utfordring. Dagbladet

Vi har overhodet ingen forutsetni­nger for å vurdere Lias kompetanse i forhold til de kravene Porsgrunn kommune setter for sin nye eiendomssj­ef. Det vi vet er at han har vaert mellomlede­r i mange år. Så erfaring fra denne delen av kommunen skorter det definitivt ikke på. Likevel må det vaere lov å sette spørsmålst­egn ved at hans mildt sagt omstridte håndtering av styreleder­vervet i Porsgrunn Utvikling, ikke har blitt lagt større vekt på når han søkte ny toppjobb i Porsgrunn kommune. (...)

Vi velger likevel å stole på at ansettelse­sutvalgets har gjort riktige vurderinge­r, og ønsker Ole Henrik Lia lykke til i en ny og viktig toppjobb for Porsgrunn kommune. En jobb som stiller enda større krav til å kommuniser­e med innbyggern­e og håndtere media. Der ligger utfordring­en!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway