Varden

Han er Telemarks heteste OL-håp

Christian Kåsastul fra Skien seiler opp som Telemarks heteste OL-håp.

- ▶ Pål Lundsholt pal.lundsholt@varden.no ▶ Tom Arne Borgersen tom.arne.borgersen@varden.no

Ishockey-proffen har lagt bak seg et godt inntrykk før Petter Thoresen skal ta ut OL-troppen ved en senere anledning.

Blant annet ble det scoring og målgivende i den siste oppkjøring­skampen mot Frankrike, hvor Norge vant 6-0.

Tar ikke noe for gitt

– Det er artig å bli lagt merke til selvfølgel­ig, men jeg tar ingenting for gitt. Det er en kamp om å bli med, og jeg innrømmer at det er artig at jeg har sjansen til det, sier 20-åringen som er proff i den svenske klubben Vita Hästen.

Han seiler opp som det heteste OL-kortet for Telemark. En sykdomspre­get Magnus Krog har ikke fått vist seg fram i kombinert så langt, og det vil vaere overrasken­de om han blir tatt ut.

Kåsastul tar det hele med ro, men innrømmer at det hadde vaert stas.

– Jeg håper jo at det har betydning at jeg kom på scoringsli­sta mot Frankrike. Det står ikke på lysten om å komme til OL, men jeg skjønner at det er knallhard konkurrans­e.

Skryt fra landslagss­jefen

Det mener også landslagss­jef Petter Thoresen, men sier at Kåsastul har lagt igjen et godt inntrykk inn mot uttaket.

Han kan ikke love skiensgutt­en OL-billett, men legger ikke skjul på at han har latt seg imponere av unggutten har levert – både på klubb- og landslag.

– Han har gjort det bra i Vita Hästen i Sverige. Han har fått bra med spilletid og han har levert bra når han har fått sjansen.

Ikke at landslagst­reneren er overrasket over det. Tvert i mot.

Tøff i hodet

– Han er en spiller som alltid gir hundre prosent Han er tøff i hodet og tøff i kroppen, så en vet hva en får med Christian på laget, sier landslagss­jefen.

At skiensgutt­en er av det positive slaget er heller ikke noen ulempe med tanke på et kommende OL-uttak.

– Han er en veldig fin fyr å ha i laget. Han er alltid positiv og alltid i godt humør. Det blir selvfølgel­ig lagt merke til, sier Thoresen.

Troppen til OL blir tatt ut i januar.

 ??  ?? HÅPER PÅ OL-PLASS: Christian Kåsastul viste seg fram på en fordelakti­g måte da han scoret og sørget for målgivende i landskampe­n mot Frankrike. Nå håper 20-åringen at han blir å se i Petter Thoresens OL-tropp, som tas ut etter nyttår. Sjefen selv har...
HÅPER PÅ OL-PLASS: Christian Kåsastul viste seg fram på en fordelakti­g måte da han scoret og sørget for målgivende i landskampe­n mot Frankrike. Nå håper 20-åringen at han blir å se i Petter Thoresens OL-tropp, som tas ut etter nyttår. Sjefen selv har...
 ??  ?? SKRYT: Christian Kåsastul får skryt av landslagss­jef Petter Thoresen.
SKRYT: Christian Kåsastul får skryt av landslagss­jef Petter Thoresen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway