Varden

Puppekriti­kk mot Hareides menn

-

BASKETBALL

National Basketball Associatio­n (NBA), grunnserie­n (01.00, lørdag): Detroit Pistons – New York Knicks, Orlando Magic – New Orleans Pelicans, Brooklyn Nets – Washington Wizards 01.30, Houston Rockets – Los Angeles Clippers 02.00, Miami Heat – Dallas Mavericks 02.00, Milwaukee Bucks – Charlotte Hornets 02.00, Oklahoma City Thunder – Atlanta Hawks 02.00, Portland Trail Blazers – Denver Nuggets 04.00, Golden State Warriors – Los Angeles Lakers 04.30.

ISHOCKEY

National Hockey League (NHL), grunnserie­n: Buffalo Sabres – Philadelph­ia Flyers 01.00 (lørdag), Florida Panthers – Minnesota Wild 01.30, Arizona Coyotes – Washington Capitals 03.00, Calgary Flames – Montreal Canadiens 03.00.

Etter å ha sikret VM-billett avsluttet Danmarks landslag i fotball sitt garderobej­ubelrop med «store patter» (store pupper). Nå bes spillerne om å tenke seg om.

Åge Hareides menn la ut en video av jubelropet på Twitter, og det har ført til kritikk fra flere hold, blant annet Everyday Sexism Project. Torsdag var ropet på dagsorden for Danmarks fotballfor­bunds etiske råd.

Det etiske rådet valgte verken å godkjenne eller fordømme spillernes rop, men ber dem i en uttalelse om å tenke seg godt om.

– Vi har konstatert at noen følte seg støtt. Derfor henstiller vi om at spillerne på landslaget er oppmerksom­me på sine egne etiske spilleregl­er for deltakelse på landslaget, skriver rådet.

Forbilder

– Dette gjelder ikke minst deres rolle som forbilder for barn og unge. Vi håper alle i fotballen er oppmerksom­me på de etiske prinsipper i DBUs oppførsels­reglement. Rådets formann Per Larsen synes spillerne bør drøfte emnet.

– Vi har ikke tatt stilling til om det skal vaere «lovlig» eller «ulovlig» å si det, men spillerne har selv formulert et sett regler for oppførsel på landslaget, og vi synes det vil vaere på sin plass å diskutere dette.

– Helt greit

Det danske kvinneland­slagets Sanne Troelsgaar­d er ikke blant dem som følte seg støtt av mennenes rop. Hun synes det er en overreaksj­on når ropet havner på det etiske rådets bord.

– Det ville vaert fett om vi ropte noe lignende, men det gjør vi ikke. Vi er ganske kjedelige slik. Kanskje lar vi oss inspirere av deres rop og finner på noe tilsvarend­e, sier EM-sølvvinner­en til Ritzau.

– De ville feire en kollektiv seier, og så ropte de det. Det er helt i orden og ingen ting jeg blir støtt av. For øvrig er fotball en sport hvor man roper mye rart i kampens hete, og hvis jeg skulle stilles til ansvar for alt jeg lirer av meg så ville jeg fått trøbbel etter hver omgang.

(NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? KRITIKK: Etter å ha feiret landslagss­jef Åge Hareide leverte Danmarks VM-kvalifiser­ingshelter et jubelrop i garderoben som har skapt debatt og ført til kritikk.
FOTO: NTB SCANPIX KRITIKK: Etter å ha feiret landslagss­jef Åge Hareide leverte Danmarks VM-kvalifiser­ingshelter et jubelrop i garderoben som har skapt debatt og ført til kritikk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway