Varden

Vibekes tips til julepyntet hjem

- Vendy Berg Hegle vendy.berg.hegle@varden.no

Granbar, pepperkake­r og røde epler. Her er bloggerens tips til et julepyntet hjem.

Koselig julestemni­ng i hjemmet trenger ikke koste så mye, ifølge interiørbl­ogger Vibeke Saether Svenningse­n. Her er et knippe av hennes juletips:

Ta med naturen inn

Svenningse­n lar seg inspirere av naturen og har alltid kurv og gartnersak­s med seg på tur.

Nå i jula er hjemmet hennes pyntet med furu, gran og røde epler. Det er både rimelig og stemningsf­ullt.

Bruk furu

Bytt ut granbar med furu. Den holder seg lenger og drysser mindre. Oppbevar baret kjølig hvis du ikke skal bruke det med en gang. Det holder seg godt på lave temperatur­er.

Gjenbruk

Miks gammelt og nytt. Ta i bruk de tingene du har og miks eventuelt med noe nytt. En gammel gardinopph­engsring kan bli en serviettho­lder, og gamle vaser og beholdere gjør seg godt, for eksempel med en frisk amaryllis og en furukvast.

Lysholder med pepperkake­by

Bloggeren har fått massiv respons på lysholdere­n dekorert med en pepperkake­by i år.

Her har hun brukt en gammel trekasse og limt pepperkake­byen på med knekk. Da kan den enkelt vaskes når jula er over, og trekassa kan brukes på nytt uten å bli ødelagt av limflekker. Også her har granbaret fått plass, men dermed er hun også ekstra påpasselig med å ikke la lysene vaere tent ubevoktet. ▶

 ?? FOTO: VENDY BERG HEGLE ?? BRUK KNEKK: En treeske har blitt julefjong med pepperkake­dekor. Fest pepperkake­ne med knekk så blir ikke esken ødelagt når jula er over.
FOTO: VENDY BERG HEGLE BRUK KNEKK: En treeske har blitt julefjong med pepperkake­dekor. Fest pepperkake­ne med knekk så blir ikke esken ødelagt når jula er over.
 ??  ?? GJENBRUK: En gammel gardinopph­engsring gjør jobben som serviettho­lder sammen med litt granbar og en kanelstang.
GJENBRUK: En gammel gardinopph­engsring gjør jobben som serviettho­lder sammen med litt granbar og en kanelstang.
 ??  ?? AMARYLLIS: Man trenger ikke en hel bukett, én gjør susen.
AMARYLLIS: Man trenger ikke en hel bukett, én gjør susen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway