Varden

Flyktningk­risen preger «Broen»

-

Manuset til siste runde «Broen» ble skrevet midt under den pågående flyktningk­risen – og var en innlysende inngang for forfattern­e som hadde som mål å belyse samtiden.

– Vi utgir oss ikke for å vaere virkelighe­ten, men vi forsøker å vaere samtidige. Da vi skrev manuset var det ikke mulig å tenke seg at vi skulle lage en serie i 2016–2017 der vi helt dukker unna flyktnings­trømmen, sier Hans Rosenfeldt til TT.

Identitet

Han skrev «Broen»-manuset sammen med Camilla Ahlgren. Temaet identitet preger den avsluttend­e sesongen på mer eller mindre tydelige måter, ifølge TT.

Rosenfeldt sier at det ikke gikk å ignorere verken grensekont­rollene og at debattklim­aet mellom Sverige og Danmark har endret seg siden høsten 2015, mens Ahlgren sier rett ut:

– Temaet gjennomsyr­et all historier og våre hovedkarak­terer.

Starter med et mord

Serien starter da også med et makabert mord på den kvinnelige direktøren for det danske Utlendings­direktorat­et i København, der motivet kan finnes i en utvisnings­skandale hun var involvert i.

Men nå når fjerde sesong er i boks er det definitivt slutt, siterer TT de to manusforfa­tterne på, selv om Rosenfeldt ikke kan dy seg og sier:

– Man skal aldri si aldri. Kanskje noen om 15 år tenker «det hadde vaert gøy å se hva Henrik og Saga holder på med». Men hva oss gjelder, så er serien slutt.

Fjerde sesong av «Broen» har premiere på NRK 1mandag 1. januar.

 ?? FOTO: BJÖRN LINDGREN/TT / NTB SCANPIX ?? BROEN: Manusforfa­tterne Hans Rosenfeldt og Camilla Ahlgren på gallapremi­eren for sesong fire av Broen.
FOTO: BJÖRN LINDGREN/TT / NTB SCANPIX BROEN: Manusforfa­tterne Hans Rosenfeldt og Camilla Ahlgren på gallapremi­eren for sesong fire av Broen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway