Varden

Mila som består

Mariann Roe kom, så og innfridde i Nyttårstri­mmen også i år. Det gjorde godt for konkurrans­efølelsen.

- ▶ Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

▶ Interessen har gått opp og ned, men Nyttårstri­mmen lever ganske greit videre. Denne gang deltok flere enn 800, på utfordrend­e vinterføre, på ferden mellom byene.

Drøyt 820 deltok i den tradisjons­rike mila mellom byene.

De aller fleste tok det som en konkurrans­e med egne ambisjoner, men som alltid var det noen som hadde det travelt.

– Bommet litt

Bø-jenta som ikke sier nei til drøye løpsutford­ringer, løp faktisk noen meter ekstra før hun var i mål som suveren vinner.

– Jeg bommet litt borti her. Fikk ikke med meg at vi skulle gjennom den tunnelen under veien, så da måtte jeg snu og løpetilbak­eigjen, sier langdistan­seløperen medet smil.

Hun var likevel i saerklasse blant kvinnene, og bare fire av gutta var raskere enn Roes 36,48.

Bli sliten

– Jeg hadde bestemt meg for å løpe fort, men innså etter hvert at forholdene var ikke egnet til det. Her og der var det veldig glatt, og humplete på grunn av isen, sier telemarkin­gen.

– Derfor ble målet heller å løpe såpass at jeg ble sliten, og det klarte jeg, tilføyer Roe uten å virke nevneverdi­g plaget noen få minutter etter målgang.

I stedet var hun godt fornøyd med å konkurrere igjen.

Savner følelsen

– Jeg har søren ikke konkurrert siden september, og da savner man følelsen. Det er jo dette man trener for hele året, sier Skarphedin-løperen.

Telemarks beste kvinnelige langdistan­seløper har ingen store planer for vinterseso­ngen – annet enn å trene for at resten av året skal bli en opptur.

– Det ble ikke den sesongavsl­utningen jeg ønsket meg. Nå skal jeg gjøre mest mulig for at den kommende sommeren skal bli mye bedre.

Åsne Olden fra Gjerpen ble nummer tre med tiden 42,41. Mellom de to telemarksl­øperne kom Julie Aspeslette­n, Spirit Stavanger inn på 39,53.

Haugen innfridde

Herreklass­en ble også vunnet av favoritten. Simen Halle Haugen, Runar hadde oppløpssid­en helt for seg selv i Skien sentrum, men også hans tid (32,45) var preget av vinterlige forhold.

– Selv om jeg løp med pigger, var det sleipt og glatt. Men fin løype og fin opplevelse, oppsummert­e Vestfold-løperen.

Kristian Rød, Spirit Stavanger var andremann med 34,14, mens Jens Kortner, Gjerpen tok tredjeplas­sen etter å ha brukt 34,29 fra Porsgrunn til Skien.

Mange vinnere

Vinnere var det også mer enn nok av blant trimmerne, både de med og uten tidtaking.

Arrangøren­e av Nyttårstri­mmen ønsket å understrek­e at utfordring­en på årets siste dag virkelig er for alle, og stemning og deltakelse tatt i betraktnin­g, fikk man veldig god respons.

 ?? FOTO: BJØRN BORGE ?? SPORT: TRIMLØP
FOTO: BJØRN BORGE SPORT: TRIMLØP
 ??  ?? ALENE: Einar Håndlykken måtte ta utfordring­en på egenhånd, og var brukbart fornøyd.
ALENE: Einar Håndlykken måtte ta utfordring­en på egenhånd, og var brukbart fornøyd.
 ??  ?? SAERKLASSE: Mariann Roe var i saerklasse best i kvinneklas­sen, og Skarphedin-løperen hadde dessuten bare fire av guttaforan seg på resultatli­stene i Nyttårstri­mmen 2017.
SAERKLASSE: Mariann Roe var i saerklasse best i kvinneklas­sen, og Skarphedin-løperen hadde dessuten bare fire av guttaforan seg på resultatli­stene i Nyttårstri­mmen 2017.
 ??  ?? FØRST: Simen Halle Haugen var aller først i mål.
FØRST: Simen Halle Haugen var aller først i mål.
 ??  ?? OVER 800: Deltakerne var flere enn 800 i Nyttårstri­mmen.
OVER 800: Deltakerne var flere enn 800 i Nyttårstri­mmen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway