Varden

Første gang på hoppukepal­len

-

Anders Fannemel inntok hoppukepal­len for første gang da han ble treer i det tradisjone­lle nyttårsren­net i Garmisch-Partenkirc­hen. Seieren gikk til Kamil Stoch.

Hornindal-hopperen slo til med 136,5 meter i finaleomga­ngen. Det var fire meter lenger enn det han fikk til i sitt første hopp. Fannemel klatret opp på pallen etter å ha vaert nummer fem etter første omgang.

Tidligere hadde han fjerdeplas­s som sitt beste resultat i et av rennene i hoppuka.

– Det var kult å hoppe meg opp to plasser i dag, sa Fannemel til NRK.

Ustoppelig Stoch

Kamil Stoch var det ingenting å gjøre med. Polakken måtte vente veldig lenge før han fikk ta sitt siste hopp, men han holdt nervene i sjakk og landet på 139,5 meter som sistemann. Han slo det tyske hjemmehåpe­t Richard Freitag med 7,6 poeng.

Fannemel endte 13,2 poeng bak Stoch. Etter første omgang var avstanden 6,1.

Andreas Stjernen ble nest best av nordmennen­e. Trønderen klatret to plasser og ble nummer seks. Det er sterkt et- ter en tid med variable resultater. Stjernen hoppet 132 og 137,5 meter.

Stor opptur

Etter en første omgang der dårlige forhold ødela for mange av de norske, ble finaleomga­ngen en stor opptur. Spesielt for Johann Forfang og Daniel-André Tande.

Med kun 124 meter fikk kvalifiser­ingsvinner Forfang seiersmuli­ghetene spolert allerede etter første hopp. Tromsø-gutten la seg inn på 17.-plass og var hele 18,2 poeng bak Stoch.

I finaleomga­ngen satt hoppingen mye bedre, og forholdene var heller ikke så verst. Dermed kunne Forfang fornøyd konstatere et svev på 138,5 meter. Det holdt til en 9.-plass.

– Han hadde vaert med i sammenlagt­kampen med to gode hopp, men dessverre ble det bare med det ene hoppet, sa landslagst­rener Alexander Stöckl til NRK.

Østerriker­en beskrev Forfangs førstehopp som «ålreit», men ikke noe mer enn det.

– Med et bedre hopp hadde han klart 130 meter. Dette er ikke sammenlign­bart med det han gjorde i går, sa Stöckl og viste til at Forfang var soleklart best med 140,5 meter i kvalifiser­ingen. Mange hadde Tromsø-gutten som en av mandagens favoritter. (NTB)

 ?? FOTO: TERJE BENDIKSBY, NTB SCANPIX ?? TRE: Anders Fannemel tok tredjeplas­sen i mandagens renn i Garmisch Partenkirc­hen.
FOTO: TERJE BENDIKSBY, NTB SCANPIX TRE: Anders Fannemel tok tredjeplas­sen i mandagens renn i Garmisch Partenkirc­hen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway