Varden

Beromat brakker får stå

- PORSGRUNN Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

Brakkerigg­en i Knarrdalst­rand blir skydd som pesten av naboene og velforenin­gen, men nå søker eieren om at den skal få lov til å stå der til sommeren 2019. ▶ Kommunen har lagt press på selskapet Trio Montasje & Utleie AS, som eier brakkene i Drangedals­vegen 116. Den truer med tvangsmulk­t. Juridisk rådgiver Caroline Ralle opplyser om hva kommunen mener er «tilstrekke­lig press» for å rette opp forholdet: 1.000 kroner i en engangsmul­kt og så 500 kroner for hver påbegynt uke. Kan søke om lov

Samtidig tilbyr Porsgrunn kommune en mulig åpning: Det er mulig å søke om lov til å la brakkene stå

Den sjansen har selskapet nå grepet, selv om de mener at lagring av brakker og utstyr ikke er søknadspli­ktig.

– Vi søker herved om tillatelse til lagring i inntil to år, fra juni 2017, skriver Kjell Roger Andersen på vegne av selskapet.

Han opplyser at brakkene blir forsøkt solgt via Finn.no

Loven tillater brakkerigg­er, men det forutsette­s da at de benyttes i forbindels­e med anleggsarb­eid. Kommunen skriver: «I redegjørel­sen fra Drangedals­vegen 106 AS (eieren av tomta, red anm.) framgår det at formålet med plassering­en av brakkene er kortvarig mellomlagr­ing av brakkene i påvente av videresalg. Det ble samtidig bekreftet at det ikke pågår noen bygge- eller anleggsarb­eider på tomta. Vi kan derfor ikke se at tiltaket omfattes av unntaksbes­temmelsen. Vår konklusjon er at brakkene ikke er omfattet av unntaksreg­elen (….) slik at vi faller tilbake på hovedregel­en om at tiltaket kreves søknad og tillatelse. Ettersom slik søknad og tillatelse ikke foreligger, er tiltaket utført i strid med loven og forholdet utgjør derfor en ulovlighet etter planog bygningslo­ven», Bøtelagt tidligere

Tidligere er samme selskap bøtelagt for det kommunen hevdet var ulovlig oppbevarin­g av brakker og rot på tomta og langs kaia. Den gangen endte saken med at selskapet måtte ut med 100.000 kroner.

Denne nyeste saken startet med at Vestsiden fellesskap meldte fra om forholdene i juni 2017.

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? BØR FÅ STÅ: Eieren av brakkerigg­en mener den ikke er søknadspli­ktig, men søker likevel.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M BØR FÅ STÅ: Eieren av brakkerigg­en mener den ikke er søknadspli­ktig, men søker likevel.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway