Varden

Stjal femti dører fra splitter nytt kjøkken

Natt til fredag stakk ukjente gjerningsm­enn av med femti kjøkkenfro­nter fra de splitter nye leilighete­ne på Rising i Skien.

- SKIEN XT Bygg. Nils Skumsvoll nils.skumsvoll@varden.no

▶ De jobbet allerede på spreng for å bli ferdige til overleveri­ng av de nye leilighete­ne. Etter fredagens tyveri blir det enda lengre kvelder for arbeidsfol­kene på Rising. Merkelig tyveri

Stian Skauen Holla er byggeleder for XT-bygg, som er i full gang med å realisere boligprosj­ektet Risingjord­et i Skien. Totalt skal det bygges 34 leilighete­r. 18 ble overlevert i april i fjor, mens de siste 16 skal vaere klare til 1. februar og 15. mars i år.

Nylig kom det kjøkken på plass i åtte av leilighete­ne, men i minst to av dem må jobben nå gjøres på nytt, etter at kjeltringe­r tok seg inn ved hjelp av lav moral og avbitertan­g natt til fredag.

– Jeg har jobbet som byggeleder i atten 17 år, og har aldri opplevd noe lignende, sier Skauen Holla oppgitt.

Kjøkkenet var det siste som ble levert fra leverandør­en, og nå er lageret tomt. Det passer mildt sagt dårlig i innspurten før overleveri­ng.

– Alt må tas ned, og de nye frontene må bestilles og lakkeres om. Vi skal klare å holde fristen vi har satt, men det betyr jo lange kvelder for oss som jobber her, og ikke minst en ekstra kostnad. Lot de dyreste tingene ligge Han synes det er rart at tyvene har valgt å skru ned frontene på et kjøkken, i stedet for å ta med seg andre mer lett omsettelig­e ting fra byggeplass­en.

– De har tatt med seg noen hvitevarer også, men alt det dyre verktøyet som lå fremme hadde vaert veldig mye enklere å ta med seg, for ikke å snakk om hvor lett man kan bli kvitt noe slikt sammenlign­et med kjøkkenfro­nter.

– Kan det vaere snakk om en «bestilling»?

– Det skal ikke jeg spekulere i, men om de angrer og vil ta med seg noe annet i stedet har de brukt opp sjansene sine. Nå blir hele området her sikret langt bedre, forsikrer byggeleder­en, som også har oppfordret naboene til å følge ekstra godt med i tiden framover.

Det er også satt inn nye, låsbare inngangsdø­rer. Etterforsk­er saken

Aadne Røilid, operasjons­leder i Sørøst politidist­rikt, kan bekrefte at de har vaert på stedet for å sikre spor.

– Så langt er ingen mistenkt i saken, men forholdet er under etterforsk­ing. ▶

 ??  ?? SIKRES BEDRE: Tyvene får ikke flere sjanser på dette byggefelte­t, lover
SIKRES BEDRE: Tyvene får ikke flere sjanser på dette byggefelte­t, lover
 ??  ?? TOMT: Ingen fronter står igjen etter tyvenes besøk.
TOMT: Ingen fronter står igjen etter tyvenes besøk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway