Varden

Får hjelp av politiet

Butikk midt i sentrum har bare fordeler, hvis politiet ordner opp med alle ulempene.

- SKIEN Ragnhild Johansen ragnhild.johansen@varden.no

Første åpningsdag etter nyttår lå an til å bli en dårlig dag for daglig leder Joachim Jamtvedt Børresen. Han driver Pcexpresen, en butikk som liker å reparerer mer enn å selge nytt.

– Det har med en miljøtanke­gang å gjøre. Noen ganger kan man bruke bare noen hundrelapp­er, så er pc-en fullt brukbar igjen, sier han, men siden butikken ligger midt i smørøyet opplever han fra tid til annen mindre hyggelige episoder.

På tirsdag denne uka var det en kunde som var alt annet enn hyggelig, og da Børresen ba ham om å gå, ville han ikke det heller.

– Men politiet kom med en gang jeg ringte, forteller han. Han opplever politiet som raske og veldig serviceinn­stilt.

– Det som skjedde på tirsdag gjaldt jo ikke liv og helse, men de kom veldig raskt og fikk sendt kunden ut av butikken, forteller han. Lagde dekkoperas­jon

Siden oktober 2015 har Pcexpresen hatt adresse Rådhusgate­n 2 i Skien sentrum. Ut av vinduet ser Børresen på Handelstor­get og Arkaden. Der ferdes det ymse slags folk.

– Noen kommer innom og forsøker å rundstjele meg, forteller han.

En gang var han lei av dem som puttet ting og tang i veska. De var fire stykker. En snakket med Børresen, mens de tre andre tømte hyller og knagger.

– Jeg så jo hva de drev med, men jeg fikk en god idé. Jeg viste dem en pc og garanterte at de skulle få den for halv pris. Den trengte bare en oppgraderi­ng, men hvis de kom tilbake etter en time, lovte jeg at alt skulle vaere på stell. De forsvant og i mellomtide­n ringte jeg politiet. De lovte å komme, så da de fire tjuvradden­e kom tilbake for å hente pc-en ble de plukket opp av politiet i stedet. Han ler.

– Det var skikkelig morsomt, og det var effektivt. Jeg har ikke sett dem siden, sier han. Ukentlige hendelser

Børresen håper skiensborg­ere er klar over hvilken god innsats politiet egentlig gjør.

– Det hender også at jeg har noen aggressive folk inne i butikken, og alltid har politiet ordnet opp, sier han. Børresen anslår at det er ukentlige hendelser enten inne i butikken eller ute på torget.

– Stor sett holder dette spesielle klientelle­t seg for seg selv, men når det skjer noe har jeg alltid fått hjelp, sier han.

 ?? BEGGE FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? PCEXPRESSE­N: Med adresse Rådhusgate­n 2, opplever Joachim Jamtvedt Børresen å få kunder som ikke er av det enkleste slaget.
BEGGE FOTO: RAGNHILD JOHANSEN PCEXPRESSE­N: Med adresse Rådhusgate­n 2, opplever Joachim Jamtvedt Børresen å få kunder som ikke er av det enkleste slaget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway