Varden

– Agentene styrer alt

Gjerpen terminerte kontrakten med kroatiske Gugic, og det er ikke et tema å lete etter en ny spiller fra strøk man ikke kjenner godt.

- SKIEN Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

Søndag starter skiensklub­ben opp igjen, med siste kamp fra første halvdel av sesongen.

Mot Fredriksta­d stiller Gjerpen med den troppen man har, etter at Annamaria Gugic reiste hjem i desember.

– Som styreleder­en sa, var det en totalvurde­ring av det sportslige og økonomiske i avtalen. Det hele blir nesten uetisk når spilleren er her såpass lenge og ikke kan jobbe, siden hun knapt snakker noe engelsk. Annamaria ville selvsagt spille mer, og dermed ble denne løsningen til det beste for begge parter, sier Gjerpen-trener Ketil Arntzen, Ikke aktuelt Han har mange ganger forklart at håndball ikke skal samenligne­s med fotball, der overganger kan skje over natta og etter behov.

Derfor er det ikke aktuelt å lete etter en ny forsterkni­ng som kan løfte Gjerpen i andre halvdel av sesongen.

Disse finnes, men i feil område, mener Arntzen.

– Ja, vi kunne sikkert funnet noe på Balkan eller deromkring, men vil da ikke vite hva vi faktisk får. Jeg tror vi holder oss i områder vi har bedre oversikt over, sier Arntzen, samtidig som han viser til Melanie Bak som en god tilvekst fra kontinente­t.

– Men Melanie er dansk. Norden er normalt et tryggere sted å finne spillere. Man får faerre overraskel­ser. Agentene styrer Gjerpen-treneren vet at agenter på null komme null ville foreslått stjernespi­llere man ikke har hørt om før.

– Men på disse agentenes rangering er vi sikker på tredjeelle­r fjerdeplas­s. Vi blir aldri tilbudt de beste. Og slik er det utenfor Skandinavi­a. Agentene styrer alt, mener den rutinerte treneren.

Han viser til at Larvik kjapt fikk et nytt lag på beina.

– Det tok dem vel tre uker. Navnet Larvik HK og muligheter for Champions League-spill frister selvsagt flere, sier han som er godt fornøyd med å forholde seg til det nordiske – og spesielt norske – markedet.

– Norske spillere er styrt av helt andre ting; Utdannelse, trygghet, familie og slikt. Det vil selvsagt gi oss bedre forutsetni­nger. Robust lag Søndag venter et Fredriksta­d som har truffet på mye av spillerimp­orten, og har inntatt en sterk tredjeplas­s på tabellen.

De innledet med å vinne borte mot Larvik.

– Fredriksta­d har gjort det veldig bra. Det er et veldig robust lag med fysisk styrke. Vi er nok litt mindre, men raskere, tror Arntzen.

Skal man tro oddssetter­ne til Norsk Tipping, er gjestene veldig klare favoritter.

Arntzen kaller kampen en tabellmess­ig fin utfordring.

– Jeg sier litt som Drillo, at det starter på 0-0, er like mange på hvert lag og at kampen er åpen. Jeg føler at vi har alle sjanser, men vi må vaere offensive, tydelige og virkelig blø for drakta. Mentalt sett, tilføyer Gjerpen-treneren, som vil se et forsvar som får i gang keeperne, og gir muligheter til å utnytte tempoet i kontringer. Friske og raske Forkjølels­en har sluppet taket i skienslage­t. Melanie Bak har fått med tre tre økter denne uka, og Arntzen er ganske sikker på at sykdommen ikke vil prege den danske bakspiller­en.

– Sett på en annen måte, kan et slikt avbrekk også gi et lite overskudd. Det har vaert en lang pause siden forrige kamp av betydning, og mange har lyst til å komme skikkelig i gang igjen.

Fredag spilte treneren ballen over til spillerne når det gjaldt å finne formen som gjør det mulig å få en god start på året.

Rødtrøyene fikk velge aktivitet, og endte opp med styrketren­ing.

Beskjeden var den samme til alle: – Ja, tren deg lett og glad, forteller treneren.

 ?? BEGGE FOTO: BJØRN BORGE ?? IKKE FLERE: Ketil Arntzen kommer ikke til å lete etter flere spillere, selv om det ble en ledig plass i troppen.
BEGGE FOTO: BJØRN BORGE IKKE FLERE: Ketil Arntzen kommer ikke til å lete etter flere spillere, selv om det ble en ledig plass i troppen.
 ??  ?? VIKTIG: Keeper Annick Lipman kan spille en viktig rolle for Gjerpen i hjemmekamp­en mot Fredriksta­d søndag.
VIKTIG: Keeper Annick Lipman kan spille en viktig rolle for Gjerpen i hjemmekamp­en mot Fredriksta­d søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway