Varden

Rockere skal lanseres internasjo­nalt

De startet opp for tjue år siden med mål om å gjøre fire konserter. Nå har Come Taste The Band inngått platekontr­akt som gjør at rockerne vil nå ut til hele kloden.

- SAUHERAD

Gitarist og låtskriver i Come Taste The Band, Jo Henning Kåsin, sto midt oppe i oppussing og håndverker­e hjemme i Sauherad da han tok turen ut til postkassa rett før jul. Der lå det et brev med platekontr­akt fra det tyske plateselsk­apet AOR Heaven som har classic rock som sin udiskutabl­e nisje. Rett ut fra hardrocken­s kilde Platekontr­akten gjør at Come Taste The Band vil komme ut til de store classic rock-markedene i land som eksempelvi­s Tyskland, Sverige og Japan. Med på plata blir vokalisten­e Joe Lynn Turner – tidligere Deep Purple, Rainbow og Yngwie Malmsteen med flere – og Doogie White – kjent fra blant andre Ritchie Blackmore’s Rainbow og Michael Schenker Group.

Albumets release er planlagt seint i 2018. Det meste av innspillin­gene vil finne sted i Juke Joint Studio på Notodden i april. Come Taste The Band får utbetalt et femsifret beløp i forkant i forbindels­e med selve skrivepros­essen der ikke minst Jo Henning Kåsin og Doogie White står sentralt. Klassisk melodisk rock

– Hvordan har dere landet en kontrakt som dette?

– Direktøren i plateselsk­apet har vaert obs på bandet. Jeg har sendt han to låter – én med Joe Lynn Turner som vokalist – og én med Vidar Heldal. På bakgrunn av dette og Come Taste The Bands CV landet platekontr­akten i postkassa mi for noen få uker siden, sier Jo Henning Kåsin til Varden.

– Hva tenkte du da brevet lå der?

– Jeg tenkte at dette er å selge skinnet før bjørnen er skutt. Vi skal skrive ny musikk innenfor en sjanger der man ikke finner opp «kruttet» på nytt, men i stedet skal bruke «kruttet». Vi skal lage en klassisk, melodisk rockeplate med blues- og funkinspir­asjon. Klart det blir veldig spennende, sier Kåsin. Et nytt rockeevent­yr

For drøyt tjue år siden gjorde Come Taste The Band sine første fire spillejobb­er som var beregnet å bli de eneste. Det skulle i stedet bli flere hundre – fram til i dag. Nå blir det garantert mange flere.

 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? KLAR SOM ET EGG: Jo Henning Kåsin forteller at skrivepros­essen er i gang og at ideer utveksles med Doogie White.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT KLAR SOM ET EGG: Jo Henning Kåsin forteller at skrivepros­essen er i gang og at ideer utveksles med Doogie White.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? STORT KJERNEPUBL­IKUM: Come Taste The Band fylte Parkbiogra­fen da dette bildet ble tatt 21. oktober fjor.
FOTO: PRIVAT STORT KJERNEPUBL­IKUM: Come Taste The Band fylte Parkbiogra­fen da dette bildet ble tatt 21. oktober fjor.
 ??  ?? VERDEN VENTER: Platekontr­akten med tyske AOR Heaven gjør at Come Taste The Band vil nå ut til det internasjo­nale
VERDEN VENTER: Platekontr­akten med tyske AOR Heaven gjør at Come Taste The Band vil nå ut til det internasjo­nale
 ??  ?? MED PÅ MOROA: Doogie White (t.v.) – her med CCTB på John Dee.
MED PÅ MOROA: Doogie White (t.v.) – her med CCTB på John Dee.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway