Varden

To bud på i Festivitet­en

- SKIEN Sindre Omenås sindre.omenas@varden.no

To Oslo-firma er aktuelle som nye eiere av Festivitet­en. Begge jobber med å få på plass den siste finansieri­ngsdelen. ▶ – Begge budene ligger rundt prisantydn­ingen (13 millioner kroner, red. adm.), opplyser mekler Edin Ljajic i Meland & partners. Forhandlin­ger

I motsetning til salg av privatboli­ger, er budene del av et forhandlin­gsgrunnlag.

– Det betyr at ikke noe er avklart før kontrakten­e skrives, sier Ljajic.

Det er flere faktorer som de to Oslo-baserte firmaene jobber med i sluttfasen. Deler av finansieri­ngen er en del av det.

Ljajic kan fortelle at det ene firmaet ønsker å kjøpe aksjeselsk­apet som eier Festivitet­en og driver selskapslo­kaler og utleie av storstue. Det selskapet ønsker å videreføre driften tilnaermet som i dag.

– Det andre selskapet som er interesser­t har ikke signaliser­t at de ønsker å ta over AS-et, og er også mer tilbakehol­den med sine videre planer for bygget, forteller Ljajic.

Ett av de to budene ligger inne med en frist til midten av februar.

– Det er en frist partene må forholde seg til. Utover det kan jeg ikke si noe mer konkret om framdrifte­n, sier Ljajic. Kostet 4,25 millioner Festivitet­en ble lagt ut for salg i september.

Styreleder og medeier i Festivitet­en i Skien, Thore Andreassen sa da til Varden:

– Jeg skulle gjerne fortsatt, men vi begynner å bli gamle og har andre jobber. Derfor håper jeg noen unge og engasjerte tar over, for det er mulig å leve godt med dette bygget.

I 2013 kjøpte han og kona Bjørg Helene Andreassen Festivitet­en sammen med Terje Strømodden.

Da betalte de 4,25 millioner kroner. Bygget er siden blitt totalrenov­ert.

I høst har bygget også vaert stengt av brannvesen­et, som følge av det brannsjefe­n mente var flere feil og mangler ved det branntekni­sk.

1. desember var alle utleiested­er og begge festlokale­ne igjen åpnet, og godkjent til bruk av brannvesen­et.

Thore Andreassen sa til Varden at de har brukt rundt 1,5 millioner kroner på sikring. I tillegg kom tapet for alle selskapene som måtte avlyses. ▶

 ?? ARKIVFOTO: HELGE OTTESEN ?? FESTIVITET­EN: To Oslos-selskap er fremdeles i kampen om å bli eiere av lokalene Festivitet­en.
ARKIVFOTO: HELGE OTTESEN FESTIVITET­EN: To Oslos-selskap er fremdeles i kampen om å bli eiere av lokalene Festivitet­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway