Varden

Enkel matematikk

Vladimir Odinokov lager ikke noe avansert mattestykk­e for Pors. Det er bare svaret som er vanskelig.

- PORSGRUNN Nils-Tore Olsen nils-tore.olsen@varden.no

I dag får Pors besøk av Leif Gautestads Ålgård, i det som er toppkamp og naermest en «opprykkska­mp» i 2. divisjon.

Etter elleve kamper har serieleder­en 22 poeng. Porsgrunns­laget følger bak med 18 poeng etter like mange kamper.

– Nå gjelder det. Det er «El grande finale», sier assistentt­rener i Pors, Vladimir Odinokov, som leder laget fordi Anstein Enggravsli­a er i Ungarn med Ulandslage­t. Vanskelig svar Han mener at hele sesongen handler om dagens kamp i Vessiahall­en. Serien blir avgjort hvis de blå viser styrke og vinner toppkampen.

– Det hele er enkel matematikk. Hvis vi vinner, så bør vi vinne med mer enn to mål for å ta dem på innbyrdes oppgjør. I tillegg må Ålgård snuble i en kamp til, samtidig som vi vinner alle våre. Så hvis vi ikke vinner, er Ålgård divisjo nsvinnere. Da har de oss på innbyrdes o ppgjør og må tape fire kamper for at vi skal bli bedre, mener han.

– Det vil si at et lag som ikke har avgitt poeng etter halvspilt seire skal tape 40 prosent av de siste ti kampene. Det skjer ikke, forklarer treneren videre.

Enkel matematikk, men vanskelig svar – med andre ord.

Pors tapte serieåpnin­gen for Leif Gautestads lag med 26–24 i Ålgård. For å bli bedre på innbyrdes oppgjør må Pors enten vinne med to mål, hvis antall scorede mål for Ålgård er under 23, eller vinne med tre eller mer. Helt enig Gautestad er helt sikker på det samme som Pors-treneren.

– Hvis ikke Pors vinner mot oss, er det avgjort. Vi taper ikke fire av de siste ti kampene, fastslår han.

– Da må det i alle fall skje noe ekstraordi­naert, og det gjør det jo av og til i idretten. Likevel er jeg sikker på at en sier for oss betyr at vi vinner divisjonen. – Hva synes du om Pors? – Pors på sitt høyeste nivå er absolutt et lag som matcher oss. De har blant annet fire gode bakspiller­e og har vunnet alle kampene etter åpningshel­gen her nede. Derfor gleder vi oss veldig til denne kampen i Porsgrunn. Toppkamper er alltid morsomt å spille.

– Hva er Ålgårds styrke?

– Vi har et lag med mange gode, unge og jevne spillere. De har utviklet seg i to år nå. I tillegg har vi divisjonen­s toppscorer i Kristina Novak. Hun hadde vaert god nok for en plass i Gjerpen-stallen allerede.

Novak står oppført med 110 scoringer, hvorav ni etter sjumetersk­ast, på elleve kamper. Det gir et gjennomsni­tt på ti scoringer per kamp.

– Vi er klar over henne, advarer Odinokov.

Susanne Pettersen er for øvrig toppscorer i Pors med 68 fulltreffe­re på elleve kamper. Elleve av disse fra sjumeteren.

Gjerpen II får besøk av Ålgård søndag.

 ?? FOTO: BJØRN BORGE ?? IKKE VANSKELIG: Skal Pors ha opprykksmu­ligheter må Ålgård besieres. Hvis ikke er løpet kjørt, mener trener Vladimir Odinokov. Det betyr at Susanne Pettersen helst må ha skuddarmen innstilt.
FOTO: BJØRN BORGE IKKE VANSKELIG: Skal Pors ha opprykksmu­ligheter må Ålgård besieres. Hvis ikke er løpet kjørt, mener trener Vladimir Odinokov. Det betyr at Susanne Pettersen helst må ha skuddarmen innstilt.
 ??  ?? INGEN TVIL: - Pors tar oss ikke igjen om vi vinner denne kampen, sier Leif Gautestad før dagens toppkamp.
INGEN TVIL: - Pors tar oss ikke igjen om vi vinner denne kampen, sier Leif Gautestad før dagens toppkamp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway